GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«SEXTORTION» Η «ΣΕΞΒΙΑΣΜΟΣ»: Ο νέος τρόμος στο διαδίκτυο

Λέγεται “Sextortion” – λέξη που προκύπτει από το sex + extortion (=εκβιασμός) – και πρόκειται για ένα καλά στημένο δίκτυο εκβιασμού ...


Λέγεται “Sextortion” – λέξη που προκύπτει από το sex + extortion (=εκβιασμός) – και πρόκειται για ένα καλά στημένο δίκτυο εκβιασμού που αφορά άνδρες, παντρεμένους και μη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Μία επιχείρηση αρκούντως προσοδοφόρα. Ένα νέο είδος εγκλήματος που τρομοκρατεί τους απανταχού χρήστες του Διαδικτύου.
Δεν κοστίζει τίποτα. Ή, τουλάχιστον, τίποτα, σε σχέση με το κέρδος. Απαιτείται μόνο ένας μικρός χώρος, μερικοί υπολογιστές και μία ομάδα υπαλλήλων που δουλεύουν σε βάρδιες .
Στόχος, οι χρήστες των social media. Συνήθως, μία εκθαμβωτική κυρία στέλνει αίτημα φιλίας στο υποψήφιο θύμα. Έπειτα, αρχίζει η πιο… ιδιαίτερη επικοινωνία , πάντα πριβέ. Πλην όμως, οι πικάντικες συνομιλίες καταγράφονται, εν αγνοία των θυμάτων.
Οι χρήστες μετατρέπονται σε θύματα ολκής. Οι εγκέφαλοι του δικτύου τους απειλούν πως τα επίμαχα «ντοκουμέντα» (φωτογραφίες, διάλογοι, ηχητικά πειστήρια και βίντεο) θα φτάσουν στα χέρια συζύγων, παιδιών, φίλων. Και, για να γλιτώσουν τον διασυρμό, πληρώνουν όσο τους ζητηθεί.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian επικαλείται τη μαρτυρία ενός από τα θύματα, το οποίο ομολογεί πως του ζήτησαν 5.000 δολλάρια, προκειμένου να μην στείλουν mail με αποκαλυπτικές φωτογραφίες στη σύντροφο και την κόρη του.
Η αστυνομία έχει κάνει μία κάποια πρόοδο στον εντοπισμό και την εξάρθρωση τέτοιων δικτύων. Όμως, βρίσκεται πολύ μακριά από την αντιμετώπιση της νέας μάστιγας. Κι αυτό, γιατί τα θύματα, ήδη ταπεινωμένα από την όλη διαδικασία, σπάνια καταφεύγουν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το συμβάν. Και κάπως έτσι, οι εγκληματίες δικτυώνονται και να πλουτίζουν περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι την απεραντοσύνη και ανωνυμία του Διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση