GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο Κίεβο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ συμφώνησαν για την απομάκρυνση των στρατευμάτων

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις συμφώνησαν για την παύση του πυρός στη γραμμή επαφής από τις 5 Δεκε...



Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις συμφώνησαν για την παύση του πυρός στη γραμμή επαφής από τις 5 Δεκεμβρίου και για την έναρξη απομάκρυνσης των βαρέων μηχανημάτων από τις 6 Δεκεμβρίου. Για το γεγονός αυτό ανέφεραν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ σε τακτική καθημερινή έκθεση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού.
«Στις 29 Νοεμβρίου στο Λουγκάνσκ οι υπάλληλοι της αποστολής συμμετείχαν στη συνάντηση εκπροσώπων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ με τον αρχηγό των ουκρανικών στρατευμάτων επί του Κοινού Κέντρου ελέγχου και συντονισμού. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συνέχισαν τη συζήτηση μερικών θεμάτων της φάσης της απομάκρυνσης των στρατευμάτων σύμφωνα με το σχέδιο από τις 13 Νοεμβρίου», λέγεται στο έγγραφο του ΟΑΣΕ.

«Ταυτόχρονα όλοι σε γενικές γραμμές συμφώνησαν ότι η πλήρης παύση του πυρός στη γραμμή επαφής των ουκρανικών δυνάμεων και των στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ πρέπει να μπει σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου», διευκρίνισαν οι παρατηρητές. «Οι πλευρές επίσης συμφώνησαν ότι η απομάκρυνση των τεθωρακισμένων πρέπει να ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου».

Στα μέσα Νοεμβρίου οι παρατηρητές ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποι του Κοινού Κέντρου ελέγχου και συντονισμού συμφώνησαν το σχέδιο του χρονοδιαγράμματος της απομάκρυνσης στρατευμάτων από την περιοχή της σύγκρουσης στα ανατολικά της Ουκρανίας. Το σχέδιο προβλέπει τρία στάδια: διήμερη εκεχειρία, απομάκρυνσης βαρέων τεθωρακισμένων εντός πέντε ημερών και διαχωρισμός των δυνάμεων στη γραμμή επαφής σύμφωνα με το μνημόνιο του Μινσκ εντός 21 ημερών.

Εντωμεταξύ, όπως ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσσίλιν, σήμερα στο Ντονέτσκ διεξάγονται οι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ουκρανικών δυνάμεων.
«Είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για κάποιες αποφάσεις, σήμερα οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα περιμένουν πώς θα καταλήξουν», είπε ο πολιτικός.

Νωρίτερα τις κοινωνικές δικτυώσεις εμφανίστηκαν πληροφορίες για την απόφαση των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης και των δυνάμεων του Κιέβου να πάψουν τα πυρά στην περιοχή του αερολιμένος του Ντονέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση