GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανοιχτά» σε ανέργους και ανασφάλιστους 10 νοσοκομεία της Αττικής

Δέκα νοσοκομεία της Αττικής «ανοίγουν» τις πόρτες τους σε ανασφάλιστους και άνεργους του λεκανοπεδίου το επόμενο τρίμηνο στο πλαίσιο...


Δέκα νοσοκομεία της Αττικής «ανοίγουν» τις πόρτες τους σε ανασφάλιστους και άνεργους του λεκανοπεδίου το επόμενο τρίμηνο στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις Πρόληψης – Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των καρκίνων παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των Παρεμβάσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τα προαναφερθέντα νοσήματα.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

Μέχρι τις 30 Απριλίου 350 ανασφάλιστοι και άνεργοι, οι οποίοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο και να λάβουν σχετική έκθεση υγείας που θα συνταχθεί από τους ειδικούς. Για τη συμμετοχή τους απαιτείται φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας και επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει ότι «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος» αντιστοίχως.

Άλλοι 650 άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν επωφεληθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα νοσοκομεία συνεργασίας θα είναι για το διάστημα αυτό: Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ηλικίας 25-65 ετών, για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ 210 7222727- 723, ώρες 9-5, ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση