GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 10 προτάσεις της Κεφαλογιάννη για την αναβάθμιση της Αθήνας

Το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής Ν.Δ Α’ Αθηνών, Όλ...


Το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής Ν.Δ Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την εκπόνηση μελέτης για την πρωτεύουσα.
Στόχος είναι να γίνει η Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο καθώς, όπως τονίζεται, από ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο η πρωτεύουσα διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις υποδομές που απαιτούνται για να εδραιωθεί τουριστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο
Στην ειδική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γιάννης Ρέτσος και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης. Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις δέκα προτάσεις-δράσεις, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της για την αναβάθμιση της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, οι δέκα προτάσεις είναι:

1. Ένταξη δράσεων στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό.
2. Δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων και διοχέτευσης της πληροφορίας προς τους φορείς παρέμβασης.
3. Κατάρτιση και εφαρμογή προγράμματος συστηματικής αστυνόμευσης περιοχών προτεραιότητας από την άποψη του αθηναϊκού τουρισμού για έλεγχο κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
4. Εντατικοποίηση του έργου των υφιστάμενων αλλά και συγκρότηση νέων συνεργείων στον Δήμο Αθηναίων, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.
5. Συγκεκριμένες αλλαγές στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που είτε δεν είναι σαφές είτε μη επιχειρησιακά επαρκές.
6. Αλλαγές πολιτικής, σχεδιασμού και πρακτικών που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης αλλά δεν αφορούν στο Υπουργείο Τουρισμού.
7. Ενίσχυση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης με παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
8. Έμφαση στην ενίσχυση των επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας.
9. Ενίσχυση υποδομών και διευκόλυνση της προσβασιμότητας στους τουριστικούς πόρους.
10. Παρατηρητήριο Τουρισμού Αθήνας – Αττικής
H Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού είναι να γίνει η Αθήνα ένας ισχυρός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός “City Break”.
«H πρωτεύουσα αναδεικνύεται σε πόλη που μπορεί επάξια να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες. Τα μελλοντικά σχέδια για την ανάπλαση ιστορικών κομματιών του κέντρου, η δημιουργία του νέου πολιτιστικού άξονα στο Φαληρικό Δέλτα, μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την Αθήνα. Το υπουργείο Τουρισμού, συνεργάζεται με συναρμόδια Υπουργεία, στηρίζει τις πρωτοβουλίες για τη νέα εικόνα της Πρωτεύουσας και τη δημιουργία νέων υποδομών προσέλκυσης επισκεπτών, όπως ο σχεδιασμός διαδρομών που θα αναδεικνύουν ενδιαφέροντα στοιχεία της πόλης», δηλώνει η ίδια.
Σημειώνεται ότι το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας ήλθε ως συνέχεια μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που έγιναν τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δράσεις που είχαν ως στόχο τόσο το λεγόμενο ιστορικό κέντρο, όσο και στις παραδοσιακές γειτονιές.
Καταπολέμηση φαινομένων ανομίας και παραβατικότητας
Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών. Η Κυβέρνηση έριξε μεγάλος βάρος στην καταπολέμηση φαινομένων ανομίας και παραβατικότητας.
“Στο υπουργείο τουρισμού, προσπαθήσαμε να εξαλείψουμε τις θλιβερές εικόνες των επεισοδίων, των συγκρούσεων με την αστυνομία. Παράλληλα δημιουργήσαμε νέα τουριστικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός «διαδρομών» που παρέχουν σημαντικά στοιχεία για τη πόλη”, τόνισαν χαρακτηριστικά.
Αναγνώριση από τους εκπροσώπους του κλάδου του Τουρισμού

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, αφού σημείωσε ότι το 2014 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ότι το 2015 προς το παρόν χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, λόγω της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και της φιλολογίας περί Grexit και Greek Crisis.
Απόρροια αυτού, όπως είπε, είναι η πτώση του ρυθμού των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Κακή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα προβλήματα της ρωσικής αγοράς, αλλά και η άνοδος της αγοράς της Αιγύπτου.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στα θετικά σημάδια που δίνουν αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, το 2015. Τα καλά νέα – τόνισε – σχετίζονται με την πτώση στις τιμές στο πετρέλαιο, λόγω της οποίας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για φθηνότερα πακέτα και περισσότερες πτήσεις για την Ελλάδα.
Επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξήρε την συνεργασία που είχε ο κλάδος με την Όλγα Κεφαλογιάννη λέγοντας ότι «προώθησε πλούσιο νομοθετικό έργο, έδωσε ποιότητα στην εικόνα της χώρας στον τουριστικό κλάδο, και ένωσε τον τουριστικό κόσμο στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού».
Τέλος, Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναβάθμισης του Κέντρου της Αθήνας» παρουσίασε ο αρχιτέκτονας, Δημήτρης Οικονόμου, αναφέροντας ότι αυτό αφορά και τους τουρίστες, και τους κατοίκους και τους εργαζόμενους και πώς μέσα από τις παρεμβάσεις που προτείνονται επιχειρείται μια συνολική λύση αποκατάστασης προβλημάτων που σήμερα υπάρχουν και αφορούν μεταξύ άλλων την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, τις σημάνσεις, τις όψεις των κτηρίων κ.α.
Επίσης ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην προσέγγιση του θέματος μέσα από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ τόνισε τη σημασία που έχει η όλη προσπάθεια και κυρίως η συνέχισή της μέσα από την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού καταγραφής και επίλυσης σχετικών προβλημάτων με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και την διευκόλυνση της καθημερινότητα επισκεπτών, κατοίκων και εργαζομένων.
Δείτε σε αριθμούς το έργο της Ολγας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού


Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση