GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακινητοποίησαν 130.000 οχήματα...

Ως την τελευταία ώρα παρέδιδαν πινακίδες όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν όχι μόνο στο βάρος των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και στο ...



Ως την τελευταία ώρα παρέδιδαν πινακίδες όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν όχι μόνο στο βάρος των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και στο υψηλό κόστος ασφάλισης και στις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν, είναι οι τρίτες υψηλότερες στην Ευρωζώνη.

Την προηγούμενη Παρασκευή και τη Δευτέρα, δηλαδή τις ημέρες που παρατάθηκε η προθεσμία παράδοσης πινακίδων, κατατέθηκαν περίπου 30.000 πινακίδες, με αποτέλεσμα η φετινή διαδικασία να «κλείσει» στις 130.000, δηλαδή όσες και πέρσι! Από το... μέτρημα των επόμενων 48 ωρών θα φανεί αν οι απώλειες εσόδων είναι όσες έχει προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή περίπου 44 εκατ. ευρώ ή μεγαλύτερες. Σημειώνεται, δε, ότι η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων, καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας για το υπόλοιπο του έτους, δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή.

Κι αν οι απώλειες εσόδων από την παράδοση πινακίδων χαρακτηρίζονται από το οικονομικό επιτελείο λίγο ως πολύ προβλεπόμενες, δεν ισχύει το ίδιο με τις υπόλοιπες πληρωμές φόρων, που δείχνουν να έχουν «κολλήσει», με πιο ανησυχητικό το πρώτο δείγμα γραφής από την καταβολή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και τη νέα «φουρνιά» χρεών 1,6 δισ ευρώ. Εάν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία από τις πληρωμές του Δεκεμβρίου, τότε οι αποκλίσεις στα φορολογικά έσοδα θα φτάσουν- αν δεν ξεπεράσουν- τα 800 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση