GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πτώση 1,46% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω νέας σημαντικής επιδείνωσης στην αγορά ομολόγων με την απόδο...


Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω νέας σημαντικής επιδείνωσης στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το 10% για πρώτη φορά σε διάστημα 15 μηνών και την απόδοση του 3ετούς να φθάνει έως και το 15,36%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.
Με τα σενάρια του διεθνούς τύπου για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να συνεχίζονται η αγορά άνοιξε με «βουτιά» πάνω από 3%.
Οι απώλειες περιορίσθηκαν μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίου Α. Μέρκελ ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχέδια για μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 777,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,46%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 761,20 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 3,55%.
Από τις αρχές του νέου έτους ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει πτώση σε ποσοστό 5,87%.
Σημαντικά αυξημένος ήταν σήμερα ο όγκος των συναλλαγών με την αξία τους να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και να διαμορφώνεται στα 125,44 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,41%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eutrobank (+5,14%), του ΟΛΠ (+3,90%), της Grivalia Properties (+2,50%), της Τιτάν (+1,60%), των ΕΛΠΕ (+1,14%) και της Viohalco (+1,08%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-5,50%), της Εθνικής (-5,11%), της ΕΥΔΑΠ (-5,09%), της Jumbo (-4,94%), της Motor Oil (-4,79%), της Τέρνα Ενεργειακή (-3,78%), του ΟΠΑΠ (-3,60%), της MIG (-3,55%) και του ΟΤΕ (-3,42%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+9,92%), των Χημικών (+2,03%), των Ασφαλειών (+1,48%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,22%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-5,88%), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,14%), των Τηλεπικοινωνιών (-3,42%) και των Ταξιδιών (-2,95%).
Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 61 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΕΚΤΕΡ +18,34%, Μύλοι Κεπενού +10,00%, Audiovisual +9,92%, Μουζάκης(κ) +9,85% και Μπήτρος +9,74%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γαλαξίδι -30,0%, ΕΛΓΕΚΑ -24,70%, Χατζηκρανιώτη -14,50%, ΝΕΛ -13,04% και Altec -12,00%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ελπίζουν σε "καλύτερες μέρες", στηρίζοντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Παπανδρέου. Δυστυχώς,είμαστε έρμαια των ΜΜΕ και των ανθρώπων που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη. Φοβισμένοι, τρέχουμε πίσω από αυτούς που μας "υπόσχονται ψίχουλα", φοβούμενοι να σηκώσουμε το κεφάλι. Ως πρώην Νεοδημοκράτης δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την προσπάθεια του Σύριζα να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

    Η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει ψήφους ανθρώπων φοβισμένων, που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στους κερδοσκόπους,αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό και διακοπές στη Μύκονο ! Η απόλυτη ξεφτίλα του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού. Ψευτοπατριώτες πολιτικοί, έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους στους ξένους, χωρίς καμία θυσία, και υπάρχουν άνθρωποι που τους χειροκροτούν και τους αποθεώνουν. Και φυσικά, απέκλεισαν τους 18άρηδες, αφήνοντας τους 80χρονους να ξαναποφασίσουν για το μέλλον μας, που είναι εξαθλίωση και σύνταξη 360 ευρώ. ΑΝ πάρει τέτοια ποσοστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά θλίβομαι για τη κατάντια των Νεοελλήνων. Αυτό, όμως, θα εξηγήσει πλήρως την υποτέλεια στους Τούρκους για τόσους αιώνες, αλλά και στους Φράγκους νωρίτερα.

    Εμπρός, λοιπόν, επιβραβεύστε τους πολιτικούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μεγάλη ζωή και ετοιμαστείτε να πεθάνετε στους δρόμους χωρίς ΕΚΑΒ ή στα σαπιοκάραβα λίγα μίλια έξω από τη Κέρκυρα. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, αυτή θα είναι και η κακή μας μοίρα. Επιβραβεύστε τους πολιτικούς τύπου Άδωνη και Βορίδη, με την πατριδοκαπηλία, και ετοιμαστείτε να ξεπουλήσετε τη περιουσία σας, για να πληρώσετε τους επόμενους φόρους. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, ως τώρα Αριστερά, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί - μέχρι τώρα- δεν πούλησαν αρχές και αξίες. Μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία, προσπαθούν να παλέψουν με μεγαθήρια ΜΜΕ και τοκογλύφους για όλους μας.

    Ένα να γνωρίζετε. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ΝΔ και οι φοβισμένοι ψηφοφόροι τους είναι ότι έχουν χάσει μια μοναδική λέξη : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και θα ντρέπονται στο μέλλον να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους. Τι έκανες, μπαμπά ; Ψήφιζα τους υποτακτικούς της Μέρκελ. Θλιβεροί, μοιραίοι... Κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση