GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωδικός «Νύχτα»: Χειροπέδες σε 15 άτομα που σχετίζονται με κυκλώματα

Δεκαπέντε άτομα, μεταξύ αυτών ο απότακτος ΕΚΑΜίτης Χρηστος Πατουχέας, που κατηγορείται για συμμετοχή στην ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρ...


Δεκαπέντε άτομα, μεταξύ αυτών ο απότακτος ΕΚΑΜίτης Χρηστος Πατουχέας, που κατηγορείται για συμμετοχή στην ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και μια δικηγόρος συνελήφθησαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για συμμετοχή σε υποθέσεις που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας.
Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης με παράλληλες εφόδους σε σπίτια στον Πειραιά, τα δυτικά προάστια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δεκατέσσερα άτομα (ο Μανιάτης -πρώην αστυνομικός- βρισκόταν ήδη στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για την υπόθεση Ξηρού), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ατόμων που ενέχονται στην ογκοδέστατη δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών με την κωδική ονομασία «Νύχτα» θα ξεπεράσουν τα 30.
Αν και επίσημα η υπόθεση ανήκει στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο παιχνίδι έχει μπει και η Αντιτρομοκρατική -προς το παρόν σε ρόλο παρατηρητή, ενώ έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού προκειμένου να εντοπιστούν πρόσωπα και στοιχεία που σχετίζονται με τον ποινικό πυρήνα της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού και τους έγκλειστους βαρυποινίτες που βοήθησαν τον «Μανώλη» της «17Ν» να αποδράσει και να σχεδιάσει το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό βόμβας με είκοσι κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας που είχε τοποθετηθεί στην αυλή συγγενικού προσώπου βαρυποινίτη. Μια υπόθεση που πνίγεται στο μυστήριο σε ό,τι έχει να κάνει με τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να τινάξουν το συγκεκριμένο σπίτι στον αέρα.
Τα σενάρια των αστυνομικών, μετά και την εξέταση του μηχανισμού που δεν εξερράγη, είναι δύο: Το πρώτο θέλει ηθικό αυτουργό αντίπαλο του βαρυποινίτη που ήθελε με τον τρόπο αυτό να στείλει ένα εκρηκτικό μήνυμα στην άλλη ομάδα. Η δεύτερη εκδοχή «μιλάει» για ενδοοικογενιακή σύγκρουση με φόντο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα των νονών της νύχτας οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα κύκλωμα που εκτός από εκβιασμούς έβαζε και βόμβες κατά παραγγελία. Μάλιστα εξετάζεται το σενάριο, σε αυτόν τον τομέα κομβικό ρόλο να έπαιζε ο Πατουχέας χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί σε ποιες περιπτώσεις βομβιστικών ενεργειών ενέχεται η συγκεκριμένη ομάδα.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση