GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημήτρης Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε 15 ημέρες θα τραβάει από τις καταθέσεις των Ελλήνων

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή δήλωση του Γιάννη Τόλιου περί αγοράς εντόκ...



Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή δήλωση του Γιάννη Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Ελληνες καταθέτες...


«Αποκάλυψη τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Σταμάτης, προσθέτοντας: «Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων», ενώ σημείωσε ότι αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;», κατέληξε ο υπουργός.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τόλιου. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90.1 fm» και ερωτώμενος πώς η Ελλάδα θα δανειστεί με έντοκα γραμμάτια εάν έχει προηγουμένως αρνηθεί την αποπληρωμή των παλαιότερων, δήλωσε: «Δεν είναι έτσι, κάθε τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας βγάζουν αυτά τα έντοκα γραμμάτια και ανακυκλώνονται, λήγουν και ξανά-ανανεώνονται. Δεν ισχύει αυτό που λέτε. (...) Όταν μιλάμε με τους πιστωτές τους μεγάλους αυτούς που έχουμε εκκρεμότητα και τους πιστωτές που μιλάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κλπ εκεί είναι πολιτική διαπραγμάτευση. Πρέπει να ζυγίσουν και αυτοί τι θέλουνε, έχουνε ευθύνες που έβαλαν έναν λαό στο κόκκινο. Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι, και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν». Σε ερώτηση δε εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει και υποχρεωτική μορφή, απάντησε: «Όχι δεν ισχύει αυτό, σας ανέφερα ένα μικρό παράδειγμα».

Πηγή

2 σχόλια

  1. Προσωρινά τις καταθέσεις μας τις παίρνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού ο κόσμος συνεχώς σηκώνει χρήματα για να πληρώνει φόρους, χαράτσια, κάρτες, δάνεις και χρέη, τέλη κυκλοφορίας και λογαριασμούς.

    Καλή η προσπάθεια τρομοκράτησης των αφελών, για να κρατήσετε τον έλεγχο του κόμματος, εξοντώνοντας Καραμανλικούς και Μπακογιαννικούς και κάνοντας αρχηγό της Νέας Πολάν τον Βορίδη , αλλά οι Νεοδημοκράτες δεν τα χάφτουν πια.

    Θα είναι θαύμα αν εκλέξετε 50-60 βουλευτές ( και το ξέρετε ) και προσπαθείτε να είναι κυρίως σαμαρικοί, οι πρώην του λαος και οι πρώην των Ανελ. Με την κινδυνολογία σας προσπαθείτε να καταστρέψετε τη χώρα και όχι τον Σύριζα. Τόσο πολύ την αγαπάτε αυτή τη χώρα !!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα αυτό το βίντεο σήμερα και ανατρίχιασα γιατί είμαι Ελληνας φορολογούμενος που αγαπω τον τοπο μου .Ορίστε ποιοι θέλουν την ψήφο μας με ποιους αλήτες έχουμε μπλέξει σας τους χαρίζω στον αγύριστο ανθέλληνες ουτε το 4% δεν σας αξιζει αλλα ασ οψετε η προπαγάνδα σας ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μας τερατα ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΔΏΣΩ ΌΣΟ ΜΠΟΡΏ
    https://www.youtube.com/watch?v=oc8EwP-gL4o&feature=youtube_gdata

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση