GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΡΙΚΗ: Τουλάχιστον 17 νεκροί έπειτα από κατανάλωση αλκοολούχου ποτού με τοξική ουσία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και πάνω από 120 νοσηλεύονται αφού κατανάλωσαν αλκοολούχο ποτό με τοξική ...



Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και πάνω από 120 νοσηλεύονται αφού κατανάλωσαν αλκοολούχο ποτό με τοξική ουσία κατά τη διάρκεια αγώνα κρίκετ στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές.

Όπως αναφέρουν βρετανικά δίκτυα που επικαλούνται ιατρικές πηγές, κάποια από τα θύματα έχουν χάσει την όρασή τους, ενώ άλλοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν περίπου 200 οπαδοί ομάδας κρίκετ συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αγώνα και προηγουμένως είχαν αγοράσει από μικροπωλητή χειροποίητο ποτό, το οποίο λέγεται ότι περιείχε χημικές ουσίες τοξικές για τον οργανισμό.

Ο πωλητής συνελήφθη, ενώ διενεργείται έρευνα και για τον αστυνομικό που φέρεται να δωροδοκήθηκε για να μην πραγματοποιήσει ελέγχους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες Ινδών είχαν πραγματοποιηθεί καταγγελίες κατά του καταστηματάρχη, οι οποίες ωστόσο αγνοήθηκαν από τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του Ουτάρ Πραντές, Ακιλές Γιαντάβ, προχώρησε στην αποπομπή έξι αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν για να μην προχωρήσουν σε ενέργειες κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Όπως επισημαίνει ο Independent συχνά χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι στην Ινδία έπειτα από κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών προϊόντα παράνομης παρασκευής.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2013, 42 κάτοικοι της ίδιας πολιτείας έχασαν τη ζωή τους αφού ήπιαν ποτό με τοξική ουσία, ενώ 170 πέθαναν το 2011 στη Δυτική Βεγγάλη και 107 στην πολιτεία Γκουτζαράτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση