GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 190 ομήρους

Η τζιχαντιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία απελευθέρωσε 190 ομήρους. Σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, οι αιχμάλωτοι επέστρεψ...

Η Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσε 190 ομήρους

Η τζιχαντιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία απελευθέρωσε 190 ομήρους.

Σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, οι αιχμάλωτοι επέστρεψαν στην κοινότητά τους στην πολιτεία Γιόμπε που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η απελευθέρωση των ομήρων μεταξύ των οποίων είναι νεαροί άνδρες, γυναίκες και παιδιά έγινε τη νύχτα μεταξύ της Παρασκευής και του Σαββάτου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ένας αξιωματικός του στρατού, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επιβεβαίωσε επίσης την απελευθέρωση των ομήρων.

«Οι απελευθερωθέντες θα παρουσιαστούν στην κυβέρνηση την Κυριακή ώστε να λάβουν βοήθεια για τα σπίτια τους τα οποία κάηκαν όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο χωριό τους» ανέφερε ένας ηγέτης της κοινότητας Κατάρκο η οποία δέχτηκε την επίθεση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στις 6 Ιανουαρίου.

Συνολικά 218 γυναίκες και παιδιά πιάστηκαν όμηροι εκείνη την ημέρα ενώ 25 άντρες της ίδιας κοινότητας σφαγιάστηκαν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν απελευθερωθεί παλαιότερα ή έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τους ισλαμιστές οι όμηροι που πέφτουν στα χέρια των μελών της Μπόκο Χαράμ συχνά κακοποιούνται σεξουαλικά και ψυχολογικά.

1 σχόλιο

  1. Το δίλημμα των εκλογών ( μετά τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν μπροστά τον Σύριζα με 5-6 μονάδες, μη αναστρέψιμη διαφορά, και με βάση τον εκλογικό νόμο που δεν δίνει στο 2ο κόμμα καμία μετεκλογική δυνατότητα ) διαμορφώνεται ως εξής :

    Αυτοδύναμος Σύριζα ή κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

    Όσοι θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, όχι νέες εκλογές οδηγούνται μαζικά στον Σύριζα. Όσοι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας και μη αυτοδυναμία του Σύριζα ( που είναι σίγουρη αν μείνουν εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ )τότε πηγαίνουν μαζικά ( και ειδικά πολλοί που μέχρι πρόσφατα σκέφτονταν να ψηφίσουν ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν ότι είναι χαμένη ψήφος ) προς το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πιθανόν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

    Το δίλημμα αυτό σπρώχνει τα ποσοστά του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση