GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμύθητο ποσό! Ποιος πήρε ...«προίκα» 250 εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει τώρα στο απονενοημένο;

250.000.0000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια, για να μην μπερδευτείτε με τα μηδενικά) δολάρια; Είναι δυνατόν τέτοιο ποσό; Μιλάμε για αμύθη...

250.000.0000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια, για να μην μπερδευτείτε με τα μηδενικά) δολάρια; Είναι δυνατόν τέτοιο ποσό; Μιλάμε για αμύθητο ποσό...

Κι όμως αυτό ψιθυρίζουν οι άσπονδοι φίλοι του ότι ήταν η «προίκα» που έλαβε (πέραν του Ατλαντικού) για να προχωρήσει στο εγχείρημα.

Μπορεί να είναι φυσικά μια «αρβύλα» που διακινείται στα πλαίσια του εμφυλίου (και ...συντροφικού) πολέμου, μπορεί το ποσόν να είναι διαφορετικό...

Στην περίπτωση που έχει βάση αληθείας όμως, σημαίνει ότι αυτοί που τα προσφέρουν έχουν κερδίσει (ή περιμένουν και να κερδίσουν) πολλαπλάσια.

Γι αυτό μπορεί να έγιναν και φαν του...

Τώρα, θα πείτε, στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν αυτά. Σωστόν. Μόνο στην Αμερική...

Μένει να φανεί και πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως κινδυνεύει να αποδειχθεί απονενοημένο και ο ίδιος να διασυρθεί. Κι ας ξεκίνησε με σχετικά καλές προσδοκίες...

Reporter


2 σχόλια

  1. Σαρωτική νίκη του Σύριζα ( και πολύ κοντά στην αυτοδυναμία )μετά τις αθλιότητες της ΝΔ με το τραπεζικό σύστημα και την Οικονομία ( η τελική διαφορά θα ανοίξει στις 10 μονάδες, παρά τις προσπάθειες των διαπλεκομένων ), ενώ οι ΑΝΕΛ θα πιάσουν πάνω από 4-5% γιατί ο κόσμος δεν επιθυμεί νέες εκλογές. Πρωτοφανής η αποσυσπείρωση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι κι αλλιώς η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού είναι σίγουρα δεύτερη.

    2009 Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου με συνεχείς καταστροφολογικές δηλώσεις διαλύουν την ελληνική οικονομία και φέρνουν ΔΝΤ και μνημόνιο

    2015 Η σαμαρική ΝΔ με δηλώσεις στελεχών της, με γκρίζες διαφημίσεις και με τρομολαγνία από τα φιλικά, γκαιμπελικά της ΜΜΕ, διαλύει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία για κομματικά οφέλη. Θέλει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση και να διαλύσει εκ νέου την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες. Δεν τους νοιάζει η πατρίδα, δεν αγαπούν τους Έλληνες, ούτε καν τους ψηφοφόρους τους, των οποίων την εξόντωση απεργάζονται.

    Πρόκειται για το χειρότερο ολίσθημα, που φτάνει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, της ΝΔ, της οποίας το κατάντημα με τα ακραία στελέχη της ουδέποτε θα το ακολουθούσαν οι Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος και Κ. Καραμανλής.

    Το 2009 δηλώσεις Παπανδρέου, το 2015 γκρίζα διαφήμιση της ΝΔ. Στο μεσοδιάστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ουδέποτε αγάπησαν και πόνεσαν τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά τους. Μοναδικό τους μέλημα το προσωπικό συμφέρον και η εξουσία. Διέλυσαν μια χώρα για τα προσωπικά τους καπρίτσια και φόρτωσαν ( μαζί με τους προηγούμενους ) τους Ελληνες με χρέος 400 δισ. ευρώ, ώστε ποτέ τα παιδιά μας να μη σηκώσουν κεφάλι.

    Ανάλγητοι, αδίστακτοι, διαλύουν τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την Οικονομία, αντί της αξιοπρεπούς αποδοχής της ήττας. Αν ήταν άνθρωποι, αν είχαν ήθος και αξιοπρέπεια, ήδη από σήμερα θα έπρεπε να αποσύρουν τις διαφημίσεις, να τονίσουν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης με κορμό τον Σύριζα, ότι δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις και ότι εγγυώνται ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί με τον Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ και όποιους άλλους συμμετάσχουν στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Όμως, ο προσωπικός τους εγωισμός και η τυφλωμένη κομματική προσήλώση δεν τους αφήνουν να δουν καθαρά. Προτιμούν να διαλύσουν τα πάντα, ώστε ο Τσίπρας να μη μπορεί να κυβερνήσει. Ανήθικοι, αμοραλιστές, θεσιθήρες, καταστρέφουν τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία. Αν μπορούσαν, θα προκαλούσαν και εθνική κρίση για την καρέκλα. Ω καιροί, ω ήθη ! Απίστευτη πολιτική κατρακύλα για την Σαμαρική ΝΔ.

    Η σίγουρη ,όμως, νίκη του Σύριζα με πάνω από 6 μονάδες πανελλαδικά, απελευθερώνει τους ψηφοφόρους οι οποίοι κινούνται μαζικά προς Σύριζα, ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ το μόνο που θα φέρουν είναι ζημιά στους Έλληνες πολίτες ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 35 χρόνια κυβερνούν ( μαζί με το ΠΑΣΟΚ ) και δεν θέλουν να παραδώσουν ομαλά και δημοκρατικά την εξουσία. Φόρτωσαν τη χώρα με δυσβάσταχτο χρέος, έφαγαν τα λεφτά των πολιτών στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα, διέλυσαν τα ταμεία και έχουν το θράσος να προκαλούν εκροή καταθέσεων με την μαύρη, κατάπτυστη, αηδιαστική προπαγάνδα τους και να υποσκάπτουν το μέλλον των νέων και γενικά των Ελλήνων.

    Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις μεθοδεύσεις και την αθλιότητα της ΝΔ. Παραμένει ψύχραιμος γιατί ξέρει ότι στις 26 Ιανουαρίου τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά και η Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, θα βαδίσει μπροστά, μέσα στην Ε.Ε και στο ευρώ, μαζί με τους άλλους λαούς της Ε.Ε.

    Στις 25 Ιανουαρίου θα νικήσει η ψυχραιμία, η ομαλότητα και η σταθερότητα και όχι η εξαχρείωση του πολιτικού ήθους από την ακραία, καταστροφολογική προπαγάνδα της ΝΔ. Ψήφος σε Σύριζα ή ΑΝΕΛ, ανάλογα με την ιδεολογία και τις αρχές του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    "ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ":

    "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ!"


    Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): "Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω".

    Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ' αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian. Θα ήταν τοξική».

    PROFIL (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-Ostenhof, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί “Grexit”, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για “Grexit” και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: για παράδειγμα, οι Financial Times επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η –ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι “mainstream” οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

    SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ o αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση