GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπως στις… ταινίες: Μετέφερε ηρωίνη αξίας 280.000 ευρώ με ταξί!

Το πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» ενός διακινητή σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στέρησαν οι άνδρες της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης Δίω...


Το πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» ενός διακινητή σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στέρησαν οι άνδρες της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης Δίωξης της Ασφάλειας Αττικής. Σε επιχείρηση στο Περιστέρι την προπαραμονή του 2015 οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν 20 κιλά ηρωίνης αξίας 280.000 ευρώ τα οποία μετέφερε με ταξί, συνέλαβαν τρεις επαγγελματίες οδηγούς, ωστόσο ο «εγκέφαλος» κατάφερε να ξεφύγει από την πίσω πόρτα ενός καταστήματος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 30 Δεκεμβρίου και ώρα 7.45 το πρωί ο «Βασίλης», όπως συστήθηκε στον οδηγό ταξί, επιβιβάστηκε επί της οδού Θηβών κοντά στο γήπεδο του Αιγάλεω και ζήτησε να τον μεταφέρει στο Περιστέρι. Για αυτή τη σύντομη διαδρομή ο ταξιτζής θα αμειβόταν με το ποσό των 100 ευρώ, ενώ η συμφωνία είχε κλείσει από την προηγούμενη ημέρα μέσω ενός φίλου του οδηγού, επίσης (πρώην) ταξιτζής, με τον τελευταίο να λαμβάνει 50 ευρώ για τη γνωριμία.
«Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου, ο οποίος είναι πρώην οδηγός ταξί και μένει κοντά το σπίτι μου και μου είπε ότι έχει μία καλή κούρσα και αν ήθελα να βγάλω κάποιο καλό μεροκάματο, χωρίς να μου εξηγήσει ακριβώς για τι πρόκειται… Η αμοιβή μου για αυτό θα ήταν 100 ευρώ και κατάλαβα ότι πιθανόν να ήταν κάτι παράνομο», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο επαγγελματίας οδηγός.
Αφού διένυσαν μερικά τετράγωνα, ο «Βασίλης» του ζήτησε να σταματήσει. Βγήκε από το όχημα και επέστρεψε με έναν ταξιδιωτικό σάκο χρώματος χακί, τον οποίο τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ. Λίγο πιο κάτω σταμάτησαν και πάλι, έξω από μία καφετέρια. Ο επιβάτης κατέβηκε από το ταξί και άρχισε να κάνει βόλτες πεζός. Μπήκε στην καφετέρια, βγήκε και συνέχισε να περπατά. Έδειχνε πως ήθελε να σιγουρευθεί ότι δεν τους παρακολουθεί κάποιος. Μάλιστα είχε προσποιηθεί ότι θα έκανε τη μεταφορά την προηγούμενη ημέρα, οπότε και χρησιμοποίησε το ίδιο ταξί αλλά με άλλον οδηγό που εκείνη την ώρα είχε βάρδια, ο οποίος τον περιέφερε επί τρεις ώρες στο κέντρο της Αθήνας.
Αφού περπάτησε για λίγο έξω από την καφετέρια, ο «Βασίλης» κάλεσε από το κινητό του τον οδηγό και του ζήτησε να μην ανησυχεί και ότι σε λίγο θα ερχόταν ένας άνδρας με κόκκινο μπουφάν για να πάρει το σάκο. Αντί όμως για το συνεργό του, εμφανίστηκε ένα περιπολικό. Στη θέα του ο οδηγός του ταξί πανικοβλήθηκε και ξεκίνησε να φύγει. Όμως κατάφερε να διανύσει μόλις λίγα μέτρα, αφού σταμάτησε λίγο πιο κάτω λόγω κίνησης σε ερυθρό σηματοδότη. Επιχείρησε να ξεφορτωθεί το σάκο, τον οποίο πέταξε έξω από ένα χρωματοπωλείο. Τότε ο «Βασίλης» άρπαξε το σάκο και μπήκε στο κατάστημα. Ο υπάλληλος κατέθεσε ότι ο άγνωστος σε αυτόν άνδρας που μπήκε στο χρωματοπωλείο τον ρώτησε αν έχει ούπα.
Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται ότι με το μάτι του αναζητούσε μία έξοδο διαφυγής. Ήταν τυχερός καθώς υπήρχε πίσω πόρτα και μάλιστα είχε πάνω το κλειδί. Όμως άφησε πίσω του το σάκο βάρους περίπου 20 κιλών, που θα τον καθυστερούσε, αν και το περιεχόμενό του άξιζε 280.000 ευρώ. Όταν τον άνοιξαν οι αστυνομικοί βρήκαν 30 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 19 κιλών και 895 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους συνολικά τρεις επαγγελματίες οδηγούς ταξί που συμμετείχαν με τον έναν ή άλλο τρόπο στην υπόθεση και οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Αφού απολογήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση από 2.000 έως 5.000 ευρώ έκαστος, ενώ αναζητείται ο διακινητής των ναρκωτικών.
Η κυρία Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος του πρώην ταξιτζή, ο οποίος μεσολάβησε για να βρεθεί όχημα και οδηγός, δήλωσε στο σχετικά με την υπόθεση και την εμπλοκή του πελάτη της: «Η απόφαση ανακριτή-εισαγγελέα και η αποφυγή της προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μας, δικαιώνει την υπερασπιστική μας γραμμή. Η ανακριτική και η εισαγγελική αρχή απεδείχθη ότι επείσθη από τους ισχυρισμούς μας ως υπεράσπιση ότι η μόνη εμπλοκή του εντολέως μας στη δεδομένη δύσκολη ποινική υπόθεση περιορίζεται μόνον στο ότι μεσολάβησε καλή τη πίστει να βρει ένα ταξί στον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Ο εντολέας μας δεν γνώριζε τι θα μετέφεραν και τι εμπεριείχε το σακβουαγιάζ, είχε πλήρη άγνοια. Το οικογενειακό και το κοινωνικό του προφίλ μαρτυρά ότι είναι ένας άνθρωπος της βιοπάλης και του μόχθου και ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες παράνομες δραστηριότητες».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση