GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σκοτάδι 32.000 νοικοκυριά στη Σκωτία

Τουλάχιστον 32.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα στο σκοτάδι στη Σκωτία εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε τις βόρειες περιοχ...


Τουλάχιστον 32.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα στο σκοτάδι στη Σκωτία εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε τις βόρειες περιοχές της Βρετανίας συνοδευόμενη από ριπές ανέμων που έφθασαν τα 180χλμ/ ώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Το αρχιπέλαγος του Σέτλαντ και τα νησιά Όρκνεϊ, στις βόρειες ακτές της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met).
«Προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν στις συγκοινωνίες όπως επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση και υλικές ζημιές. Τα μεγάλα κύματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις κατά μήκος των ακτών» προέβλεψε η Met.
Ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 180 χιλιόμετρα/ ώρα καταγράφθηκαν στο αεροδρόμιο Στορνογουέι (βόρεια), καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην περιοχή, και η Σκωτία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σταδιακά η κατάσταση θα βελτιωθεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σήμερα το πρωί 32.000 νοικοκυριά παρέμεναν στο σκοτάδι, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Scottish Hydro Electric Power Distribution (SHEPD).
Οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη Σκωτία, σύμφωνα με τη ScotRail.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση