GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το προφίλ των 4 δραστών που τρομοκράτησαν το Παρίσι [photos]

Σαΐντ και Σερίφ Κουάτσι, Χαγιάτ Μπουμεντιέν και Αμεντί Κουλιμπαλί. Ποιοι είναι οι τέσσερις νεκροί τρομοκράτες που έσπειραν τον ...



Σαΐντ και Σερίφ Κουάτσι, Χαγιάτ Μπουμεντιέν και Αμεντί Κουλιμπαλί. Ποιοι είναι οι τέσσερις νεκροί τρομοκράτες που έσπειραν τον τρόμο και αιματοκύλησαν τη γαλλική πρωτεύουσα. Ποια η σύνδεσή τους με την Αλ Κάιντα.


Ο ένας από τους δύο αδελφούς Κουάτσι που έπεσε νεκρός στο τυπογραφείο, ταξίδεψε στην Υεμένη για να γνωρίσει τον, τότε, ηγέτη της Αλ Κάιντα, Ανγουάρ αλ Αουλάκι.


Ο 34χρονος Σαΐντ Κουάτσι, είναι γνωστό ότι ταξίδεψε στην Υεμένη το 2011 για να γνωρίσει τον Ανγουάρ αλ Αουλάκι, ο οποίος τότε ήταν ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αλ Κάιντα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Οσάμα μπιν Λάντεν. Μάλιστα, πιστεύεται ότι είχε και στρατόπεδα εκπαίδευσης εκεί.

Ο Κουάτσι ήταν μέλος της ομάδας στο Παρίσι με την ονομασία «Buttes Chaumont» - μία συμμαχία βίαιων ισλαμιστών εξτρεμιστών που στρατολογούσαν εθελοντές για να πολεμήσουν ενάντια στις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ. Η συμμαχία αυτή αργότερα σχεδίαζε την απόδραση ενός Αλγερινού τρομοκράτη από τις γαλλικές φυλακές.


Ο Ανγουάρ αλ Αουλάκι σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον Σεπτέμβριο του 2011. Ένας από τους αδελφούς Κουάτσι ανέφερε σε ένα από τα θύματα της επίθεσής του ότι εκδικούνται τον θάνατο του Αουλάκι.


Στο Παρίσι, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος επιτέθηκε στο εβραϊκό παντοπωλείο, ήταν μέλος της ομάδας «Butte Chaumont» και, σύμφωνα με τις Αρχές, σκότωσε μία αστυνομικό στη γαλλική πρωτεύουσα την Τετάρτη.


Αυτός και η 26χρονη σύντροφός του, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συμμετείχαν σε μία επίθεση εναντίων εβραϊκών στόχων, αλλά η ίδια δεν εμφανίζεται να είχε τόσο μεγάλο ενεργό ρόλο ή να εμφάνιζε αυτοκτονικές τάσεις.


Ο στενός φίλος των Κουάτσι, ο Κουλιμπάλι, απαιτούσε την ασφαλή επιστροφή τους, σε ανταλλαγή με τους ομήρους που είχε υπό την απειλή του.

Τα αδέλφια υποστήριζαν ότι ήθελαν να πεθάνουν σαν μάρτυρες, με τον τρόπο των εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση