GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Στέγη και δουλειά σε 40 άστεγους με τη συνδρομή του δήμου

Το δικό τους σπιτικό θα μπορέσουν να αποκτήσουν 40 άτομα που δεν έχουν στέγη και εργασία, με τη συνδρομή του δήμου Θεσσαλονίκης...



Το δικό τους σπιτικό θα μπορέσουν να αποκτήσουν 40 άτομα που δεν έχουν στέγη και εργασία, με τη συνδρομή του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια επανένταξής τους στο κοινωνικό ιστό.

Το χέρι βοηθείας που θα δώσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή για ένα χρόνο, είναι μέσω του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας «Στέγαση και επανένταξη».

Συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την κοινωνική οργάνωση «Άρσις» και με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Praksis» (φορείς διαχείρισης), προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, για τη στήριξη και επανένταξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, είτε να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στα ανοικτά κέντρα ημέρας ή φιλοξενούνται σε ξενώνες. Επίσης, εκτός από τους άστεγους στο Πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες για θύματα βίας, όπως και νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η δημοτική αρχή, ως δικαιούχος του προγράμματος, καλείται να βρει σπίτι στα 40 άτομα, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές κατηγορίες. «Αρχικά θα καταλήξουμε στους ωφελούμενους οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και παράλληλα θα εντοπίσουμε τις υποψήφιες κατοικίες που θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα» διευκρίνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας πως «σε ποσοστό 40% από τα άτομα θα βρεθεί και εργασία ή θα βοηθηθούν να στήσουν τη δική τους δουλειά».

Το πρόγραμμα για τους αστέγους στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας αφορά τη στέγαση και συγκεκριμένα την κάλυψη ενοικίου, την κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας, δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης και υπόδησης, υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας, δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών ή δαπάνες για προσωρινή αναδοχή ενήλικα αστέγου από οικογένεια και αυτό είναι μια επιπλέον καινοτομία. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την εργασιακή ένταξη και περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την υποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης, συνεταιρισμού την αυτοαπασχόληση ή επιταγή κατάρτισης.

Σε ποσοστό 40% τα άτομα αυτά, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, θα ωφεληθούν και από τους δύο πυλώνες του προγράμματος -στέγαση και επανένταξη- και σε ποσοστό 60% αποκλειστικά από τον πυλώνα της στέγασης.

Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι ύψους περίπου 345.000 ευρώ, θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το Σώμα η Προγραμματική Σύμβαση με υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».

1 σχόλιο


  1. ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "L'EXPRESS" ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ:

    "ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠANE ΜΑΛΑΚΕΣ"...

    "Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ"

    "ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"!

    ΟΡΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η "LE MONDE", Η "LE FIGARO", ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "L’ EXPRESS" κ.ά., ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

    “Σκληρή κριτική από το εξωτερικό για τον ακροδεξιό, Αντώνη Σαμαρά”

    Την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη σφαγή του «Charlie Hebdo», σχολιάζει το γνωστό γαλλικό περιοδικό «L” Express», χρησιμοποιώντας ένα σκίτσο του «Charlie Hebdo» με λεζάντα:

    «Είναι σκληρό να σε αγαπάνε μαλάκες»…

    Το περιοδικό αναφέρεται σε προσπάθειες που έγιναν εντός και εκτός Γαλλίας, από διάφορους πολιτικούς και κόμματα, για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

    Ως κορυφαίο παράδειγμα αναφέρει τη δήλωση του κ. Σαμαρά και τονίζει ότι «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την τραγωδία, για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση