GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από το 50% των ρώσων στηρίζουν εκλογή Πούτιν και το 2018

Η πλειοψηφία των ρώσων πολιτών στηρίζει την εκλογή Πούτιν και στις προεδρικές εκλογές του 2018, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξ...



Η πλειοψηφία των ρώσων πολιτών στηρίζει την εκλογή Πούτιν και στις προεδρικές εκλογές του 2018, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου ερευνών Levada.
Στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να εκλεγεί Πρόεδρος της Ρωσίας το 2018;» μόλις το 10 % των ερωτηθέντων απάντησε πως θα έβλεπαν κάποιον άλλον πολιτικό για πρόεδρο της χώρας.

Ενα ποσοστό 18% απάντησε πως θα υποστήριζε ένα πρόεδρο που θα πρότεινε μια διαφορετική λύση στα προβλήματα της Ρωσίας.

Οπως σχολιάζουν οι κοινωνιολόγοι, η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν εμφανίζεται εμφανώς ενισχυμένη τους τελευταίους 16 μήνες.

Σε δημοσκόπηση του Απριλίου του 2013 μόνο το 26% των ερωτηθέντων ψήφιζαν Πούτιν για επόμενη προεδρική θητεία, το 14% θα στήριζε ένα διάδοχο ενώ το 41% θα ήθελε πρόεδρο με διαφορετική πολιτική γραμμή.

Πάντως, συμπληρώνουν πως οι ρώσοι πολίτες δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις της ύφεσης και θεωρούν πως αναμένεται μικρή πτώση της δημοτικότητας του ρώσου προέδρου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 19-22 Δεκεμβρίου του 2014, μεταξύ του αστικού και αγροτικού πληθυσμού, σε συνολικό δείγμα 1.600 ατόμων, άνω των 18 ετών.

Η έρευνα διεξήχθη σε 134 οικισμούς των 46 περιφερειών της χώρας, με στατιστικό σφάλμα στο 3,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση