GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους 50 βαθμούς χτύπησε ο υδράργυρος στην Αυστραλία

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει τη Δυτική Αυστραλία. Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία...


Τους 50 βαθμούς χτύπησε ο υδράργυρος στην Αυστραλία

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει τη Δυτική Αυστραλία. Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προβλέπει για αύριο Παρασκευή θερμοκρασίες που θα καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ.
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αυστραλία ήταν το 1960 με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 50,7° Κελσίου στην περιοχή Οντανάτα της Νότιας Αυστραλίας.
Ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε χθες και στην πόλη Άλις Σπριγκς, της Κεντρικής Αυστραλίας, με το θερμόμετρο στους 46 βαθμούς.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας, το 2014 ήταν η τρίτη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία.
Η περασμένη χρονιά ήταν κατά 0,91 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστή από ό,τι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Αυτό φέρνει το 2014 στην τρίτη θέση από την έναρξη της καταμέτρησης της θερμοκρασίας το 1910, πίσω από το 2013 και το 2005.
Στο μεταξύ, πολλές περιοχές του Κουΐσλαντ έχουν πλημμυρίσει, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης στα επόμενα 24ωρα, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση