GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντά στα 60 εκατ ευρώ σύνολο θα κοστίσουν οι εκλογές

Πάνω από 60 εκατομμύρια θα κοστίσουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αν συμπεριληφθούν στη δαπάνη και οι αμοιβές των ενστόλων. ...



Πάνω από 60 εκατομμύρια θα κοστίσουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αν συμπεριληφθούν στη δαπάνη και οι αμοιβές των ενστόλων.

Αναλυτικότερα, περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσουν οι εκλογές, ενώ περίπου επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να διατεθούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τους ένστολους, βάσει της σχετικής δαπάνης του 2012.

Το υπουργείο Οικονομίας διεμήνυσε στο υπουργείο Εσωτερικών ότι θα πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες, μετά το αίτημα για 50 εκατομμύρια ευρώ για τη διενέργεια των εκλογών. Τελικά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, εγκρίθηκε κονδύλι 45 εκατ., σύμφωνα με την «Καθημερινή». Αν και δεν έχει καταρτισθεί ακριβής προϋπολογισμός εκλογών, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι τα έξοδα θα προσεγγίσουν εκείνα των εκλογών του Μαΐου του 2012 (42,7 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 10%, καθώς θα είναι λιγότερα τα εκλογικά τμήματα και κατά συνέπεια οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί το υπουργείο κάλπες (είχαν κοστίσει 3,2 εκατ.) και παραβάν (1,5 εκατ). Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των εκλογών, η οποία είχε κοστίσει 1,3 εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα δαπανηθεί αφορά τις εκλογικές αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα εργαστούν για την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών (το 2012 ήταν 24 εκατ.) και των δικαστικών αντιπροσώπων (38 εκατ.), σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακόμη, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 50 ατόμων περιορισμένου χρόνου που θα βοηθήσουν την εκλογική διαδικασία (αμοιβή 18.000 ευρώ) και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την προμήθεια χαρτιού για ψηφοδέλτια (1.452.356,33 ευρώ), 13 εκατ. φακέλων (254.118 ευρώ), 35.000 σάκων (16.254,45 ευρώ) και μίσθωση ιδιωτικών φορτηγών για τη μεταφορά υλικού (54.120 ευρώ).

1 σχόλιο

  1. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μιλούν σε συγκεντρώσεις κλειστού τύπου, σε ακροατήρια 300 έως 500 άτομα, τα περισσότερα υποψήφιοι και κομματικά στελέχη. Δεν μπορούν να συγκινήσουν πια τον ελληνικό λαό, ο οποίος προσμένει τις κάλπες με την ελπίδα της Απαλλαγής.

    Κεντρώοι, κεντροαριστεροί, αριστεροί ψηφοφόροι, ακόμα και ένα μεγάλο ποσοστό Νεοδημοκρατών πηγαίνει στον Σύριζα, ο οποίος πλησιάζει την αυτοδυναμία.

    Δημοκρατικοί πατριώτες, θρησκευόμενοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι από τα σώματα ασφαλείας, οικογενειάρχες με παιδιά, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, νέοι από το χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς στηρίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους συμμάχους τους , όπως το Χριστιανοκοινωνικό κίνημα Νικολόπουλου,Πυρίκαυστο Ελλάδα του Ζουράρη, Λευκό κλπ, δίνοντας τους τη δύναμη όχι μόνο να μπουν στη Βουλή ( μια και δικαιώθηκαν ο Παύλος Χαϊκάλης και η κα Ξουρίδου, μετά τα ανταλλάγματα που δόθηκαν σε ψευτοανεξάρτητους βουλευτές που μπήκαν στα ψηφοδέλτια της σάπιας σαμαρικής ΝΔ ), αλλά και να έχουν ισχυρά ποσοστά.
    Είναι βέβαια πρωτιά του Σύριζα με μεγάλη διαφορά ( άρα η ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ είναι άχρηστη, χαμένη ψήφος ), είναι σίγουρη η τρίτη θέση της Χ.Α ( την οποία προσπάθησε να εξοντώσει ο κ. Σαμαράς, με φυλακισμένα τα ηγετικά της μέλη ), και μένει να δούμε αν ο λαός επιλέξει αυτοδυναμία του Σύριζα ή συγκυβέρνηση Σύριζα με ΑΝΕΛ ή με Ποτάμι.

    Γι' αυτό η ψήφος στους ΑΝΕΛ αποκτά ξεχωριστή, ιδιαίτερη σημασία, αφού μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για τη δημιουργία μιας ισχυρής συγκυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση