GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το 80% του Πακιστάν

H πτώση του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πακιστάν, είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι.  Η ζημιά πο...

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το 80% του Πακιστάν

H πτώση του βασικού καλωδίου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πακιστάν, είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι. 

Η ζημιά που προκάλεσε τη διακοπή του ρεύματος η οποία επηρέασε τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, αφορά το καλώδιο που συνδέει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Hubco με το εθνικό δίκτυο. Το μπλακ άουτ έπληξε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών το 80% της χώρας.

Η επαναφορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Δεν θα κοιμηθούμε μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ» ανακοίνωσε το υπουργείου Ενέργειας στο Tweeter.

Στο Πακιστάν "βάλλεται" τακτικά από διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας εξ αιτίας της πολύπλοκης και ξεπερασμένης ενεργειακής βιομηχανίας. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ακύρωσε μάλιστα το ταξίδι του αυτή την εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, λόγω της σοβαρής ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από το κλείσιμο των εισαγωγών πετρελαίου εξ αιτίας αθετήσεων των υποχρεώσεων έναντι των πιστωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση