GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

9 λόγοι για να κοιμηθείτε.... τώρα!

Καλή η γυμναστική, καλή η διατροφή, καλή και η περιποίηση. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει πιο ευεργετική διαδικασία τόσο γ...



Καλή η γυμναστική, καλή η διατροφή, καλή και η περιποίηση. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει πιο ευεργετική διαδικασία τόσο για την υγεία μας, όσο και για την ομορφιά μας, από τον ύπνο. Ναι, η φυσική αυτή λειτουργία του οργανισμού μπορεί να κάνει θαύματα!

Ιδού οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου:

1. Διατήρηση βάρους

Η διατήρηση του βάρους συνδέεται άμεσα με τον ύπνο. Συγκεκριμένα η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό και καταλήγει στην αύξηση βάρους. Ένας καλός βραδυνός ύπνος είναι βασικός κανόνας για την πρόληψη της αύξησης βάρους.

2. Συγκέντρωση

Έχει συμβεί σε όλους μας να ξυπνήσουμε μετά από έναν καλό ύπνο και να νιώθουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον κόσμο. Αντίστοιχα ο ελλειπής και κακός ύπνος οδηγεί σε αφηρημάδα και δυσκολία συγκέντρωσης.

3. Καλή διάθεση

Δύο στους τρεις ανθρώπους έχουν διαταραχές στον ύπνο όταν περνάνε μια δύσκολη φάση στη ζωή τους. Η έλλειψη ύπνου και η κούραση που προκύπτει επηρεάζει αρνητικά την κρίση, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα μας να λύνουμε τα προβλήματα μας.

4. Ελκυστική εμφάνιση

Οταν κοιμόμαστε καλά δείχνουμε (και είμαστε) υγιείς και γοητευτικοί! Κι' αυτό δεν είναι προσωπική κρίση, αλλά αποδεικνύεται από έρευνες. Ο 8ωρος ύπνος έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση μας.

5. Σωστή λήψη αποφάσεων

Η φράση που λένε οι Άγγλοι "sleep on it", δηλάδη "κοιμήσου σ' αυτό", δεν είναι τυχαία. Είναι δεδομένο ότι όταν έχουμε κάτι που μας προβληματίζει ή ένα αξιέξοδο πάνω στο οποίο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε, μετά από έναν καλό ύπνο είναι πιθανό να έρθει η σωστή απόφαση. Η επιφοίτηση, που λέμε χαριτολογώντας!

6. Μακροζωία

Ο ύπνος, όταν είναι λιγότερο από 6 ώρες τη μέρα, συνδέεται ως αίτο με τη σύντομη ζωή. Δεν είναι διαπιστωμένο αν η έλλειψη ύπνου προκαλεί ασθένειες ή αν έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς, αλλά είναι σίγουρο ότι οι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε πρόωρο θάνατο.

7. Σωματική δύναμη

Ο καλός ύπνος βελτιώνει ακόμη και τις αθλητικές επιδόσεις. Πέντε κολυμβητές πήραν μέρος σε έρευνα το 2008. Τους ζητήθηκε να κοιμούνται 10 ωρες τη μέρα για έξι εβδομάδες. Μετά από αυτό κολυμπ[ούσαν πιο γρήγορα.

8. Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα

Ο πιο σίγουρος και εύκολος τρόπος να προλάβετε τις γρίπες του χειμώνα και τις ιώσεις είναι ο ύπνος. Συνηθίζουμε να επισημαίνουμε το πόσο καλό είναι για το ανοσοποιητικό μας σύστημα να τρώμε φρούτα και λαχανικά ή να γυμναζόμαστε και ξεχνάμε να πούμε το βασικό: κοιμηθείτε καλά!

9. Καλή μνήμη

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λάβαμε μέσα στη μέρα, μια λειτουργία που έχει ευεργετικές ιδιότητες στη μνήμη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση