GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιθέσεις οργής κατά Μουσουλμάνων μετά το "American Sniper"

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης καθώς και ο πρωταγωνιστής της ταινίας " American Sniper ", αντίστοιχα ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Μπράν...

Επιθέσεις οργής κατά Μουσουλμάνων μετά το

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης καθώς και ο πρωταγωνιστής της ταινίας "American Sniper", αντίστοιχα ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, κλήθηκαν από μια αμερικανοαραβική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων, να καταδικάσουν τη ρητορική μίσους και τις απειλές εναντίον των Αμερικανών Αράβων και μουσουλμάνων που ακολούθησαν την έναρξη της προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ του φιλμ αυτού, που έχει θέμα την δράση ενός ελεύθερου σκοπευτή των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων (American-Arab Anti-Discrimination Committee, ADC) ανέφερε σε μια ανοιχτή επιστολή της προς τους Ίστγουντ και Κούπερ ότι τα μέλη της έχουν γίνει στόχος «βίαιων απειλών» από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μερικές ημέρες πριν αρχίσει η ταινία American Sniper να προβάλλεται στις αίθουσες. Ο λόγος είναι «ο τρόπος που απεικονίζονται οι Άραβες» στην ταινία αυτή, προσέθεσε. Ανάμεσα στις απειλές είναι και απειλές κατά της ζωής μελών της και προτροπές σε φόνο, αναφέρεται.

«Εν μέσω της αρνητικής κάλυψης στα μέσα ενημέρωσης και της προπαγάνδας μίσους που ακολούθησαν την επίθεση εναντίον (σ.σ. της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας) Charlie Hebdo, η ταινία American Sniper συμβάλλει στην μεγέθυνση των ισλαμοφοβικών τάσεων» στις ΗΠΑ, προστίθεται στην επιστολή της οργάνωσης.

Το φιλμ American Sniper είναι υποψήφιο για έξι βραβεία Όσκαρ, περιλαμβανομένου και αυτού της Καλύτερης Ταινίας, ενώ ήδη αποτελεί εμπορική επιτυχία στις αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση