GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Astellas: Τίποτε πιο όμορφο από το ... Το Χαμόγελο του Παιδιού

Με μότο «Το χαμόγελο ενός παιδιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε» οι εργαζόμενοι της Astellas για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρέ...


Astellas: Τίποτε πιο όμορφο από το ... Το Χαμόγελο του Παιδιού

Με μότο «Το χαμόγελο ενός παιδιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε» οι εργαζόμενοι της Astellas για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκαν δίπλα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου είχαν τη χαρά να βιώσουν επί μία ολόκληρη μέρα την αγάπη των παιδιών.
Στο πλαίσιο της δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα «Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς στο Χαμόγελο του Παιδιού», ομάδα εθελοντών της Astellas επισκέφθηκε το σπίτι του οργανισμού στο Μαρούσι, όπου  μεγαλώνουν 26 παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.

Ανταποκρινόμενη στις πολλές ανάγκες του Σπιτιού, η εταιρεία ανέλαβε τη δαπάνη για μία σειρά εργασιών που χρειαζόταν το σπίτι: Βάφτηκαν τα κάγκελα, αποκαταστάθηκε ο εσωτερικός χώρος και έγιναν αναγκαίες εργασίες, ώστε τα παιδιά να ζουν στο περιβάλλον που τους αξίζει. Την ίδια ημέρα διοργανώθηκε και μία γιορτή, όπου τα μικρότερα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με κλόουν και πολλά παιγνίδια από το ‘ξωτικό’. Ακολούθησε γεύμα και δόθηκαν είδη αθλητικού ρουχισμού σε όλα τα παιδιά. Οι εργαζόμενοι της Astellas προσέφεραν από την πλευρά τους, ρούχα και παιχνίδια στα παιδιά καθώς και είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα  για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Η ομάδα εθελοντών κατά την ημερήσια επίσκεψη της, είχε την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο με τα παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και να βιώσει την καθημερινότητά τους. Ξεναγήθηκε στο σπίτι και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό για τις προκλήσεις και τις ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουν εκεί. Έλαβε δε και η ίδια, ένα όμορφο δώρο. Οι εθελοντές της Astellas, λόγω της συστηματικής στήριξης που παρέχουν στον ξενώνα, θεωρούνται πλέον φίλοι του Χαμόγελου και το σπίτι είναι ανοικτό γι΄ αυτούς, όπως ανέφερε η κοινωνική λειτουργός. Η χαρά των παιδιών ήταν εμφανής και τα συναισθήματά τους εκφράστηκαν με τον μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο που μόνον τα παιδιά γνωρίζουν να εκφράζουν.

Η εκπρόσωπος του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» κα Τόνια Αδαμοπούλου, δήλωσε ότι η συνεχής στήριξη της Astellas είναι σημαντική για τη συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού, το οποίο παρέχει στέγη και θαλπωρή σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη: «Η συμβολή σας είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε εκ μέρους των παιδιών και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιζόμαστε μαζί σας να κρατήσουμε το χαμόγελο στα χείλη τους. Το έχουν ανάγκη. Το έχουμε όλοι ανάγκη».

Ο Γενικός Διευθυντής της Astellas κ. Γεώργιος Λάιτμερ υπογράμμισε ότι η φιλοσοφία ‘Changing Tomorrow – Αλλάζοντας το αύριο’ της εταιρείας εκφράζεται απόλυτα και μέσα από την Εταιρική της Κοινωνική Ευθύνη. Η δέσμευση της Astellas να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον είναι συνυφασμένη και με τη στήριξη στις πιο δύσκολες στιγμές τους: «Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στις ανάγκες των παιδιών του Χαμόγελου. Θα είμαστε κοντά τους με κάθε μέσο και θα τιμήσουμε τα όμορφα λόγια που ακούσαμε από τα παιδιά. Ευχαριστούμε για τα μοναδικά συναισθήματα που μας χάρισαν. Τα έχουμε ανάγκη, μέσα στις σκληρές μέρες που ζούμε».

Astellas: Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

Η Astellas αναγνωρίζει τις μεγάλες ανάγκες της χώρας και των ανθρώπων της και γίνεται αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία, η οποία αποσκοπεί στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  το Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», «την Κιβωτό του Κόσμου», καθώς και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Έχει υποστηρίξει  με  χορηγίες, Αθλητικούς Συλλόγους Ασθενών, όπως ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων « Ο Δρομέας» και ο Αθλητικός Σύλλογος  «Οι Λέοντες του Πειραιά».
Από το 2011 έως το 2013,  ομάδα εθελοντών συμμετείχε στο πρόγραμμα ανάπτυξης μελλοντικών ηγετών «Future Leaders», σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ εθελοντές-στελέχη της εταιρείας συνέπραξαν με«Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων», με συμμετοχή σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της χώρας.

Σχετικά με την ASTELLAS

H Astellas ιδρύθηκε το 2005 από τη συγχώνευση των εταιρειών Yamanouchi και Fujisawa.

Η βασική αποστολή της Εταιρίας είναι να συμβάλει στην βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, ανακαλύπτοντας σήμερα τις ιατρικές λύσεις του αύριο. Μέσα από την Έρευνα και Καινοτομία, προσφέρει στους ασθενείς παγκόσμια, πρωτοποριακά και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα στους τομείς που εξειδικεύεται και ηγείται – Μεταμόσχευση, Ουρολογία, Ογκολογία, Δερματολογία,Πόνος, Λοιμώξεις .

Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2005 η θυγατρική της Εταιρίας, Astellas Pharma Europe Ltd, με την επωνυμία Astellas Pharmaceuticals Α.Ε.Β.Ε. Η εταιρεία έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση