GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Βαρουφάκης στο BBC μετά το ραντεβού με τον Ντάισελμπλουμ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία επεισοδιακή συνέντευξη στην εκπομπή Newsnight του BBC, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισήμανε ότι είμαστε έτοιμοι να συ...

Τι είπε ο Βαρουφάκης στο BBC μετά το ραντεβού με τον Ντάισελμπλουμ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία επεισοδιακή συνέντευξη στην εκπομπή Newsnight του BBC, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισήμανε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το θεσμικό επίπεδο του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ αλλά όχι με τους υπαλλήλους.

Αρχικά, κατηγόρησε και τους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού στην Αθήνα ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ στο Λονδίνο και στη συνέχεια, τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε «Θέλουμε να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η ιδιωτικοποίηση που αφορά την Cosco, έχει την πλήρη στήριξη μου, αν και οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους».

Σε ερώτηση σχετική με το αν εμπιστεύεται τη Γερμανία, απάντησε θετικά.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση