GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισλαμικό Κράτος: Σιωπή αφότου έληξε το τελεσίγραφο για τους Ιάπωνες

Εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τη ζωή των δυο ομήρων Ιαπώνων, τους οποίους απε...


Ισλαμικό Κράτος: Σιωπή αφότου έληξε το τελεσίγραφο για τους Ιάπωνες

Εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τη ζωή των δυο ομήρων Ιαπώνων, τους οποίους απειλούσαν να αποκεφαλίσουν.
Η κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε πως δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από τους τζιχαντιστές.
"Δεν έχει υπάρξει κανένα μήνυμα" αφότου εξέπνευσε, στις 14:50 στο Τόκιο (07:50 ώρα Ελλάδας), το τελεσίγραφο των 72 ωρών που διατυπώθηκε την Τρίτη από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Η μητέρα ενός από τους ομήρους απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση τους.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, έχει διευκρινίσει σε όλους τους τόνους ότι αποκλείεται να δοθούν λύτρα αλλά αν πάθουν κάτι οι Ιάπωνες όμηροι θα υπάρξουν αντίποινα.
Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο διαδίκτυο, μια μαυροντυμένη φιγούρα που κρατάει μαχαίρι στέκεται ανάμεσα στους γονατισμένους Κέντζι Γκότο και Χαρούνα Γιακάουα και απειλεί ότι θα τους σκοτώσει, αν το Τόκιο δεν καταβάλει εντός 72 ωρών στο Ισλαμικό Κράτος 200 εκατ. δολάρια.
Η προθεσμία παρήλθε χωρίς να γίνει κάτι γνωστό για την τύχη των ομήρων.
Το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο ήρθε σε επαφή ιντερνετικά με έναν υποτιθέμενο "εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους", μετέδωσε σήμερα το πρωί ένα απόσπασμα μιας συνομιλίας στην οποία ο εν λόγω συνομιλητής λέει πως "αργότερα πρόκειται να εκδοθεί μια ανακοίνωση".
Σήμερα το πρωί η μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, που φαίνεται ότι απήχθη από το ΙΚ στα τέλη Οκτωβρίου, παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της.
"Σας ικετεύω, κύριοι της κυβέρνησης, σας παρακαλώ, σώστε τη ζωή του Κέντζι", δήλωσε η Τζούνκο Ισίντο. "Ο γιός μου, ο Κέντζι, δεν είναι εχθρός του λαού της ισλαμικής πίστης. Ως μητέρα μπορώ μόνο να προσευχηθώ για την απελευθέρωσή του", πρόσθεσε πνίγοντας τα δάκρυά της η μητέρα του Γκότο. "Αν μπορούσα να προσφέρω τη δική μου ζωή για την απελευθέρωση του γιού μου, θα ήταν μικρή θυσία εκ μέρους μου".
"Πήγε μόνο για να διασώσει τον φίλο του. Ανέκαθεν φρόντιζε για τους ασθενέστερους, ανέκαθεν βοηθούσε παιδιά ασθενέστερα απ' αυτόν", πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση