GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσημα τέλος για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Διαβάστε τις διευθετήσεις για το επιβατικό κοινό των Κυπριακών Αερογραμμών. Η απόφαση αφορά τις κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν...



Διαβάστε τις διευθετήσεις για το επιβατικό κοινό των Κυπριακών Αερογραμμών.
Η απόφαση αφορά τις κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν από το 2007 μέχρι σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές ύψους πέραν των 100 Εκατομμυρίων Ευρώ. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στους Κύπριους φορολογούμενος από την εταιρεία.

Όπως διατυπώνει η επιτροπή οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμία πραγματική προοπτική να καταστούν βιώσιμες.

Διευθετήσεις για το επιβατικό κοινό των Κυπριακών Αερογραμμών

Μετά τη σημερινή απόφαση για άμεσο τερματισμό του πτητικού προγράμματος των Κυπριακών Αερογραμμών, η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισε όπως προσφέρει εναλλακτικές διευθετήσεις σε όλους τους επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια σε πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι εναλλακτικές αυτές διευθετήσεις, ανάλογα με την περίπτωση, είναι δυνατό να περιλαμβάνουν τη ναύλωση αεροσκαφών, τη μεταφορά του επιβάτη με άλλη αεροπορική εταιρεία στον προορισμό του είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσο σταθμό ή και οποιονδήποτε συνδυασμό των πιο πάνω, που να επιφέρει την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση σχετικά με τις αρχικές επιλογές και διευθετήσεις του επιβάτη. Η Δημοκρατία θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των εναλλακτικών πτήσεων και ως εκ τούτου το επιβατικό κοινό δεν θα επιβαρυνθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Πληροφορούνται οι επηρεαζόμενοι επιβάτες που έχουν διευθετήσει το ταξίδι τους με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι και τις 9/2/2015 μπορούν άμεσα να επικοινωνούν με το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel Public στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77787878, ή αν τηλεφωνούν από το εξωτερικό στον αριθμό +35 22869999, ούτως ώστε να διευθετηθεί η έκδοση νέου εισιτηρίου. Για τους υπόλοιπους επιβάτες με ημερομηνία αναχώρησης από τις 10/2/2015 θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.

Από την ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. topkinisis. com , θα παρέχονται επίσης γενικές πληροφορίες για τις διευθετήσεις που γίνονται ή/και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επιβάτες.

Εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεύθυνσης ανταγωνισμού, δήλωσε στην δημοσιογράφο της Εφημερίδας "24" και του "24h.com.cy" Δήμητρα Μολυβά, ότι η διαδικασία αποπληρωμής των κρατικών ενισχύσεων που έλαβαν οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να αρχίσει άμεσα και τα επόμενα βήματα εξαρτώνται από τις διαβουλεύσεις μεταξύ της εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ΚΑ. Στα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών διεξάγεται συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στο οποίο θα αποφασιστούν τα διαδικαστικά του κλεισίματος της εταιρείας.

Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε δηλώσεις προβαίνουν αυτή την στιγμή οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών Χάρης Γεωργιάδης και Μάριος Δημητριάδης.


Αξίζει να τονιστεί ότι η Κυβέρνηση σε προηγούμενες τις δηλώσεις εξέφρασε την ετοιμότητα της για αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου το οποίο και ήταν υπαρκτό εδώ και μεγάλο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Το τέλος των Κ.Α.: Έγκλημα κατά της Κύπρου

Στην απόφαση αναγράφονται με χρονολογική σειρά τα ποσά που εισέπραξαν οι Κυπριακές Αερογραμμές από το Κυπριακό κράτος.

Χρονολογική σειρά των πακέτων ενίσχησης προς τις Κυπριακές Αερογραμμές

Σεπτέμβριος 2007: Η Επιτροπή ενέκρινε πακέτο ενίσχυσης αναδιάρθρωσης ύψους 95 εκατ. ευρώ υπέρ των Κυπριακών Αερογραμμών.

2010-2011: Οι Κυπριακές Αερογραμμές έλαβαν ενισχύσεις για επαγγελματική κατάρτιση ύψους 269.000 ευρώ στο πλαίσιο του καθεστώτος απαλλαγής για μη προβληματικά μέτρα στήριξης.

Φεβρουάριος 2012: Η Επιτροπή κίνησε προκαταρκτική έρευνα όταν πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι προβλεπόταν αύξηση κεφαλαίου για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2012: Η Κύπρος προέβη σε εισφορά κεφαλαίου ύψους 31,3 εκατ. ευρώ στην αεροπορική εταιρεία.

Δεκέμβριος 2012: Η Κύπρος κοινοποίησε ενίσχυση διάσωσης ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ της αεροπορικής εταιρείας. Δόσεις του δανείου που ανέρχονται συνολικά σε 34,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2013, κατά παράβαση της υποχρέωσης της Κύπρου να περιμένει το αποτέλεσμα του ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων από την Επιτροπή.

Μάρτιος 2013: Η Επιτροπή ξεκίνησε εις βάθος έρευνα όσον αφορά το πακέτο ενίσχυσης διάσωσης ύψους 73 εκατ. ευρώ και την εισφορά κεφαλαίου ύψους 31,3 εκατ. ευρώ.

Οκτωβρίου 2013: Η Κύπρος κοινοποίησε πακέτο ενίσχυσης για την αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών ύψους 102,9 εκατ. ευρώ, προς έγκριση βάσει των διατάξεων περί κρατικών ενισχύσεων. Το πακέτο κάλυπτε την εισφορά κεφαλαίου ύψους 31,3 εκατ. ευρώ που είχε ήδη χορηγηθεί το 2012, κεφαλαιοποίηση του χρέους ύψους 63 εκατ. ευρώ και 8,6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του ταμείου προνοίας, ενός συστήματος παροχών για τους υπαλλήλους που έχουν ως έδρα την Κύπρο (εξαιρουμένων των πιλότων), το οποίο χρηματοδοτείται με εισφορές από τους εργαζομένους και απότις Κυπριακές Αερογραμμές.

Φεβρουάριος 2014: Η Επιτροπή κίνησε εις βάθος έρευνα ώστε να αξιολογηθεί το πακέτο ενίσχυσης αναδιάρθρωσης.

Η Επιτροπή διαπίστωσε, επίσης, ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμιά πραγματική προοπτική να καταστούν βιώσιμες χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση. Στην ανακοίνωση της, η Κομισιόν σημειώνει ακόμα ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών βασίζεται σε μη ρεαλιστικές παραδοχές και δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς τα σενάρια της αγοράς.

Τα μέτρα αναδιάρθρωσης, προσθέτει, δεν φαίνονται κατάλληλα για την αντιμετώπιση των περιστάσεων που οδήγησαν στις δυσκολίες την εταιρία.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού δήλωσε ότι, «Οι Κυπριακές Αερογραμμές παρέλαβαν μεγάλα ποσά από φορολογουμένους πολίτες από το 2007 αλλά η εταιρεία δεν ήταν ικανή να αναδιαρθρώσει και να γίνει βιώσιμη χωρίς την συνεχή κρατική χορηγία.

« Επομένως, περισσότερα ποσά φορολογούμενων πολιτών θα επιμήκυνε τον αγώνα χωρίς επιτυχία. Οι εταιρείες πρέπει να είναι επικερδής βασισμένες πάνω στις δικές τους δυνάμεις και την ικανότητα τους να ανταγωνίζονται και δεν πρέπει και δεν μπορούν να βασίζονται στον φορολογούμενο πολίτη για να παραμείνουν στην αγορά με τεχνητά μέσα .»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση