GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξιτήριο πήρε ο Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα

Το αίμα του Ιταλού γιατρού που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης...



Το αίμα του Ιταλού γιατρού που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης όπου νοσηλευόταν, αφού έχει θεραπευθεί πλήρως, θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί πλάσμα και να χορηγηθεί σε άλλους ασθενείς στη δυτική Αφρική.

«Θα δημιουργήσουμε από το αίμα του Φαμπρίτσιο Πουλβιρέντι το απαραίτητο πλάσμα», το οποίο θα περιέχει αντισώματα «και θα χρησιμοποιηθεί στην Αφρική για άλλους ασθενείς με Έμπολα», ανακοίνωσε ο επιστημονικός διευθυντής του νοσοκομείου Spallanzani Τζουζέπε Ιπόλιτο.

Ο 50χρονος γιατρός από τη Σικελία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στα τέλη Νοεμβρίου στη Σιέρα Λεόνε, όπου εργαζόταν για την ανθρωπιστική οργάνωση Emergency. Αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης στις 25 Νοεμβρίου η κατάσταση της υγείας του γιατρού επιδεινώθηκε και τις 5 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Για τη θεραπεία του χρησιμοποιήθηκε ένα πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε πρώτη φορά σε ασθενή στην Ιταλία και πλάσμα από το αίμα ανθρώπων που είχαν θεραπευτεί από την ασθένεια.

«Λιγότερο από έναν μήνα πριν, στις 25 Νοεμβρίου, αναρωτιόμασταν για το μέλλον αυτού του εξαιρετικού γιατρού. Περάσαμε δύσκολες στιγμές και σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε επισήμως, με ευχαρίστηση και περηφάνια, τη θεραπεία του ασθενή», ανακοίνωσε ο Βαλέριο Φάμπιο Αλμπέρτι, αξιωματούχος του νοσοκομείου.

«Ευχαριστώ κάθε έναν από τους γιατρούς που ασχολήθηκαν μαζί μου, έκαναν μια απίστευτη δουλειά», είπε από την πλευρά του ο Πουλβιρέντι στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου στην οποία ήταν παρούσες η πρόεδρος της Emergency Σεσίλια Στράντα και η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίς Λορεντσίν.

Ο 50χρονος γιατρός δήλωσε εξάλλου έτοιμος να επιστρέψει στη Σιέρα Λεόνε για να συνεχίσει να βοηθά στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα. Οι άνθρωποι που θεραπεύονται από την ασθένεια πιστεύεται ότι αποκτούν ανοσία στο στέλεχος του ιού που τους προσέβαλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση