GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο συχνή είναι η κατάθλιψη σε γυναίκες και άνδρες;

Γράφει ο Ορέστης Γιωτάκος – Ψυχίατρος Η λέξη κατάθλιψη έχει πολλές διαφορετικές σημασίες. Άλλα εννοούμε όταν την χρησιμοποιούμε στην κ...


Πόσο συχνή είναι η κατάθλιψη σε γυναίκες και άνδρες;

Γράφει ο Ορέστης Γιωτάκος – Ψυχίατρος
Η λέξη κατάθλιψη έχει πολλές διαφορετικές σημασίες. Άλλα εννοούμε όταν την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας γλώσσα και άλλα όταν την χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε ένα κλινικό σύνδρομο που απαιτεί θεραπεία. Στην καθομιλουμένη όταν λέμε ότι “σήμερα έχω κατάθλιψη”, “είμαι στεναχωρημένος”, “νιώθω λυπημένος”, “δεν έχω κέφι”, “αυτός ο άνθρωπος σου φέρνει κατάθλιψη” ή “νιώθω μελαγχολικά”, στην ουσία αναφερόμαστε σε μια κατάσταση που έχει να κάνει με την διάθεσή μας. Η διάθεση είναι ένα συναίσθημα και γι’ αυτό συνήθως χρησιμοποιούμε τον όρο “νιώθω” για να το περιγράψουμε. Η διάθεσή μας είναι καταθλιπτική ή μελαγχολική όταν είμαστε λυπημένοι για κάτι. Το αντίθετό της είναι η χαρά.

1 σχόλιο

  1. Κινδυνολογία τέλος. Οι δηλώσεις Ντράγκι γκρεμίζουν το μύθο του κ. Σαμαρά και της μαύρης προπαγάνδας της ΝΔ. Νέο πρόγραμμα με διαπραγμάτευση και με αλλαγές, χωρίς τη φορομπηχτική πολιτική των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει πολιτική και οικονομική αστάθεια. Η εξέλιξη αυτή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Σύριζα που είναι πιο πάνω από τη ΝΔ κατά 9 μονάδες.

    Η ΝΔ αποσυσπειρώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα αυτές τις 2 μέρες και χάνει 2-3 μονάδες προς την Χ.Α, άλλες τόσες προς τους ΑΝΕΛ και στέλνει τους αναποφάσιστους είτε στα δύο αυτά κόμματα είτε απευθείας στον Σύριζα, αφού πολλοί θέλουν σταθερότητα και όχι νέες εκλογές.

    Η συσπείρωση γύρω από τον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πρωτοφανής και θα φανεί στη κάλπη με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Επίσης, η Χρυσή Αυγή είναι, πιθανόν, όχι μόνο να είναι 3ο κόμμα, αλλά να φτάσει και σε επίπεδα ευρωεκλογών, αφού η ΝΔ είναι οριστικά δεύτερη και πλέον η ψήφος στη ΝΔ θεωρείται και είναι χαμένη ψήφος.

    Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι να συσπειρώσει το 90% των Ελλήνων, να δώσει τόνωση στην Οικονομία, να εμπνεύσει επενδυτές και πολίτες να στηρίξουν μια προσπάθεια ανάπτυξης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση