GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακόμα ένα κύμα χιονιά απόψε

Με νέα προβλήματα να δυσκολεύουν τους κατοίκους όλης της χώρας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, που χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις ...


Με νέα προβλήματα να δυσκολεύουν τους κατοίκους όλης της χώρας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, που χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις αλλά κυρίως, τσουχτερό κρύο. Αν και χιόνι πέφτει πλέον σε λιγότερες περιοχές της Ελλάδας, στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, εν τούτοις το πολικό ψύχος με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -18 βαθμούς Κελσίου, προκαλεί ολικό παγετό και… βάζει τη χώρα στην κατάψυξη!
Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι στους δρόμους παγώνει και η οδήγηση καθίσταται πολύ επικίνδυνη σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.
Στην Κρήτη, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού, παραμένουν αποκλεισμένα ολόκληρα χωριά στον Ψηλορείτη, ενώ εδώ και τέσσερις μέρες δεν μπορούν να φύγουν από τα μαντριά τους οκτώ κτηνοτρόφοι στην περιοχή των Ανωγείων. Ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά παραμένει επίσης αποκλεισμένος, ενώ στην περιοχή επιχειρούν ειδικά οχήματα.
Βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων είναι η Τήνος, αφού η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Αρκετά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη η Άνδρος, η Νάξος και η Σύρος. Χιόνι ύψους δύο μέτρων έχει καλύψει και το οδικό δίκτυο της Άνδρου, όπου έχουν αποκλειστεί εννέα κοινότητες, οι Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Άρμη. Για την πρόσβαση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Το βράδυ της Τετάρτης χιονίζει εκ νέου στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια, που άλλωστε το έχει στρώσει από τη νύχτα των Θεοφανείων. Οι δρόμοι στις περιοχές αυτές όπου το χιόνι έχει παγώσει είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους οδηγούς.
Κλειστά σχολεία λόγω του ψύχους
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Πέμπτη, που είναι η πρώτη μέρα μαθημάτων, συγκεκριμένα σχολεία στην Αττική και την Κρήτη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά.
Αττική
Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.
Κρήτη
Δήμος Ηρακλείου: νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου. Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.
Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.
Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.


Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση