GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του

Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του κατά της διάσωσης της χώρας, αν βρεθεί στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές ...


Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του κατά της διάσωσης της χώρας, αν βρεθεί στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.
«Μια νέα ελληνική κυβέρνηση ίσως έρθει με νέες πολιτικές, αλλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε σε συνέδριο στη Λισαβόνα ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις».
«Όλοι ανησυχούν πολύ για τις εκλογές στην Ελλάδα και αυτό είναι φυσικό σε δημοκρατίες», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην «αναστάτωση» που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων την περασμένη εβδομάδα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Όμως προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί», πρόσθεσε.
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές, οι οποίες θα χρειασθούν χρόνο για να αποδώσουν καρπούς.
«Ουδείς θέλει να θέσει νέους όρους, είναι μόνον ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί… ώστε να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη από την προσαρμογή», τόνισε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν κριθεί. Ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα, με διαφορά που καθημερινά αυξάνει, είναι πάνω από 5% ( σύμφωνα και με τα στοιχηματικά γραφεία η διαφορά είναι στο 4,5% από 3,25% της προηγούμενης εβδομάδας ). Η Χρυσή Αυγή είναι 3ο κόμμα με ποσοστό πάνω από 7%.

    Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να υπάρξει σταθερότητα μετά τις εκλογές, ώστε η οικονομία να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Οι αγορές έχουν συμβιβαστεί με την πρωτιά Σύριζα, και αυτό που μένει και αφορά όλους τους Έλληνες είναι να υπάρχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύριζα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά, αλλά είναι ΕΘΝΙΚΗ ανάγκη όχι μόνο να είναι στη νέα Βουλή αλλά να έχουν και μεγάλο ποσοστό οι ΑΝΕΛ,ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας όσο το δυνατόν πολυκομματική.

    Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί,αναποφάσιστοι, θρησκευόμενοι, πατριώτες, άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, οικογενειάρχες με παιδιά, ειδικά Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι, ιερείς, θεολόγοι ότι πρέπει να ενισχύσουν σε αυτή την εκλογική μάχη τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που κατεβαίνει ως συνασπισμός με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νικολόπουλου και την Πυρίκαυστο Ελλάδα του καθηγητή Ζουράρη. Αυτή τη φορά η ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι εθνική ανάγκη. Η Χώρα πρέπει να έχει ισχυρή σταθερή κυβέρνηση και πρέπει να εκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση ο πατριωτικός χώρος που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά και ευεργετικά. Κάθε ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, εθνική και επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση