GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροβομβίδες στο παλάτι του Ερντογάν

Ένας ένοπλος συνελήφθη αφού πέταξε δύο χειροβομβίδες, οι οποίες δεν εξερράγησαν, εναντίον αστυνομικών που φρουρούσαν ένα παλάτι της ...


Ένας ένοπλος συνελήφθη αφού πέταξε δύο χειροβομβίδες, οι οποίες δεν εξερράγησαν, εναντίον αστυνομικών που φρουρούσαν ένα παλάτι της Οθωμανικής εποχής στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα παράρτημα του οποίου στεγάζονται τα γραφεία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της μεγαλούπολης, ο Σελαμί Αλτινόκ.
Ο αξιωματικός αυτός της αστυνομίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια απόπειρα εναντίον του ισλαμοσυντηρητικού αρχηγού του τουρκικού κράτους, τονίζοντας πως η «επίθεση» την οποία διέπραξε ένα πρόσωπο που είναι «μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», στόχο είχε τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το Οθωμανικό αυτοκρατορικό παλάτι Ντολμαμπαχτσέ, γνωστό τουριστικό αξιοθέατο, στην ευρωπαϊκή πλευρά της τουρκικής μεγαλούπολης.
«Οι δύο χειροβομβίδες οι οποίες ερρίφθησαν εναντίον των αστυνομικών που έκαναν σκοπιά δεν εξερράγησαν. (Ο δράστης) συνελήφθη πολύ γρήγορα», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας, που μετέβη στο σημείο, τονίζοντας πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ο άνδρας αυτός είναι μέλος μιας «γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης» και έχει εκτίσει ποινή στη φυλακή, είπε ο Αλτινόκ χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε και του περάστηκαν χειροπέδες από αστυνομικούς μπροστά στο παλάτι, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Τα γραφεία του Ερντογάν βρίσκονται σε ένα χωριστό κτίριο που έχει αποσπαστεί από το παλάτι, όπου απεβίωσε το 1938 ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Μουσταφά Κεμάλ, και έχει μετατραπεί σε μουσείο.
Ερωτηθείς εάν επρόκειτο για μια επίθεση εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, ο Αλτινόκ απάντησε: «όχι, το πρόσωπο αυτό ήθελε να πλήξει τους αστυνομικούς».
Η πρώτη ημέρα του έτους είναι εορτάσιμη στην Τουρκία και ο Ερντογάν ούτως ή άλλως δεν βρισκόταν στο κτίριο αυτό όταν σημειώθηκε η απόπειρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.
Αν και η επίσημη πρωτεύουσα της Τουρκίας παραμένει η Άγκυρα, ο Ερντογάν, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για την Οθωμανική περίοδο, διατηρεί γραφεία και μια κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.
Ο δράστης της σημερινής απόπειρας επίθεσης ήταν ακόμη οπλισμένος με ένα αυτόματο επιθετικό τουφέκι, που όμως είναι «πολύ παλιό» κι ένα πιστόλι, ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.
Οι δύο χειροβομβίδες τις οποίες έριξε εναντίον των αστυνομικών εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, οι οποίοι έσπευσαν επιτόπου.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος μετήχθη σε αστυνομικό τμήμα και ανακρίνεται, δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
Οι Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, ομάδες εθνικιστών, ισλαμιστικές και αριστερίστικες οργανώσεις έχουν διαπράξει επιθέσεις εναντίον ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας στο παρελθόν.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση