GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μόσχα αγανακτεί με τον πυροβολισμό του λεωφορείου στο Ντονμπάς

Ο πυροβολισμός του λεωφορείου κοντά στο Βολνοβάχα στο Ντονμπάς, αποτέλεσμα του οποίου σκοτώθηκαν 12 άτομα και 10 τραυματίστηκαν...



Ο πυροβολισμός του λεωφορείου κοντά στο Βολνοβάχα στο Ντονμπάς, αποτέλεσμα του οποίου σκοτώθηκαν 12 άτομα και 10 τραυματίστηκαν, υποσκάπτει τις προσπάθειες για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS ο αρμόδιος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της κυριαρχίας του δικαίου Κωνσταντίν Ντολγκόφ.
"Προκαλεί αγανάκτηση ο πυροβολισμό του επιβατηγού λεωφορείου κοντά στο Ντονέτσκ», τόνισε ο Ντολγκόφ. «Είναι άλλο ένα έγκλημα των ουκρανικών δυνάμεων ".
"Είναι υπονόμευση των προσπαθειών για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», τόνισε ο διπλωμάτης. «Συνεχίζονται πρωτοφανείς παραβάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων εκ μέρους του Κιέβου ".

Η Μόσχα "ζητά μια αντικειμενική ανάκριση του εγκλήματος αυτού μεταξύ άλλων και από την πλευρά του ΟΑΣΕ, και την τιμωρία των ενόχων ".
"Η διεθνής κοινότητα πρέπει αποφασιστικά να το απαιτήσει!" δήλωσε ο αρμόδιος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το Κίεβο κατηγόρησε τους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης για τον πυροβολισμό του σημείου ελέγχου των Ουκρανών στρατιωτών κοντά στο Βολνοβάχα στις 13 Ιανουαρίου, "αφού είχαν στόχο το λεωφορείο με άμαχους πολίτες ".

Όμως ο Πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ανδρέι Πουργκίν δήλωσε ότι οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δεν μπορούσαν να πυροβολήσουν το λεωφορείο κοντά στο Βολνοβάχα το οποίο βρισκόταν "στα βαθιά ουκρανικά νώτα ".
"Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε αυτό το σημείο ελέγχου ούτε από την πλευρά του Τελμάνοβο, ούτε από την πλευρά του Ελένοβκα, η ουκρανική πλευρά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έγινε στο έδαφός της στα βαθιά νώτα. Το σημείο είναι πολύ μακριά από την γραμμή επαφής, όσο μάλιστα για τους όλμους ", επισήμανε ο Πουργκίν.

Στο Υπουργείο Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επίσης δήλωσαν ότι η λαϊκή επιστράτευση δεν εμπλέκεται στον πυροβολισμό αυτό.
Ταυτόχρονα οι ειδικοί τονίζουν ότι κρίνοντας από χαρακτηριστικά σημάδια που φέρνει το λεωφορείο, το πυροβόλησαν από αυτόματα όπλα. Δεν πρόκειται για κανένα χτύπημα του πυροβολικού. Για το γεγονός αυτό, ειδικότερα, μιλούν στο Υπουργείο Αμύνης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

"Ο ειδικός του Υπουργείου Αμύνης λεπτομερώς εξέτασε τη φωτογραφία του λεωφορείου που πυροβολήθηκε και έβγαλε ένα σαφές συμπέρασμα ότι κρίνοντας από τις τρύπες το μέσο μεταφοράς πυροβόλησαν από αυτόματα όπλα ή από το πολυβόλο από την απόσταση των 50 μέτρων ", αναφέρει την ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ το πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ.

"Αν πυροβολούσαν από τα συστήματα "Grad", όπως ισχυρίζεται η ουκρανική πλευρά, δε θα αναγνωριζόταν το λεωφορείο», εξήγησαν στο Υπουργείο της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας. « Ο βομβαρδισμός από τα "Grad" έχει εντελώς άλλο χαρακτήρα συνεπειών. Και σίγουρα δε θα υπήρχαν τραυματίες μετά τον βομβαρδισμό από τα "Grad"".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση