GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή για την επίθεση του λιβυκού στρατού στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει η Ελλάδα την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων ...



Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει η Ελλάδα την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Araevo» στις 4 Ιανουαρίου 2015, στις 13:30, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (ανατολική Λιβύη).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα- Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο» και υπογραμμίζεται: «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του έλληνα ναυτικού».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές- παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί- προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον σκοπό, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε επαφή με τον ειδικό αντιπρόσωπο στη Λιβύη του γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Bernadino Leon και την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini.

Νωρίτερα, στρατιωτικός εκπρόσωπος της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι ο λιβυκός στρατός βομβάρδισε “ύποπτο” πετρελαιοφόρο πλοίο στο λιμάνι της Ντέρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση