GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Σόιμπλε πρότεινε στον Βενιζέλο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Την πρόταση εξόδου από το ευρώ με αντάλλαγμα τη χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους που του παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του ...



Την πρόταση εξόδου από το ευρώ με αντάλλαγμα τη χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους που
του παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιγράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη.

«Εξετάστηκε το σενάριο μιας «φιλικής» εξόδου από το ευρώ με χρηματοδοτική στήριξη των εταίρων και με την εφαρμογή μιας δέσμης χρηματοπιστωτικών περιορισμών, έως ότου ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή», τονίζει.

«Προφανώς δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές. Αν οι πρώτες εκλογές είναι λάθος, οι δεύτερες θα είναι έγκλημα για την οικονομία και την προοπτική της χώρας», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, με προγραμματική συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με το 2012 και τονίζει πως οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά και την υπόσταση της χώρας. Εξαπολύει μάλιστα επίθεση στο «Ποτάμι» περιγράφοντας το κόμμα ως «νέα ΔΗΜΑΡ» ενώ προαναγγέλλει μετεκλογικό συνέδριο «ριζικής ανανέωσης και όχι αναπαλαίωσης» του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί όπως του αρμόζει, ιστορικά, ηθικά, εθνικά και παραταξιακά. Έλεος!», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ερωτήθηκε για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον πρώην πρωθυπουργό μετά από την ίδρυση νέου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση