GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου Τσίπρα

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν ως επικεφαλής των μαθητικών καταλήψεων το 1990 στην εκπομπή "Τετ-α-τετ με την Άννα", έχ...


Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου Τσίπρα

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν ως επικεφαλής των μαθητικών καταλήψεων το 1990 στην εκπομπή "Τετ-α-τετ με την Άννα", έχοντας απέναντί του την Άννα Παναγιωταρέα, ίσως ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί -όντας μόλις 16 ετών τότε - ότι σχεδόν 25 χρόνια αργότερα θα διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας.
Στην πορεία του αυτή μία ομάδα στενών συνεργατών έχουν αναλάβει να μοιραστούν το βάρος της πολιτικής ατζέντας του μέχρι σήμερα αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην κορυφή της ομάδας συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του και από τους πρώτους που προασπίστηκαν την ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και ο άγνωστος στον πολύ κόσμο, Χρήστος Στάικος. Κατάφερε να συνδέσει τα αριστοτελικά στοιχεία με τη χημεία, το κίνημα και τα περιβαλλοντικά θέματα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα.
Ο Ανδρέας Καρίτζης, χαρακτηρίζεται ως κολλητός του Τσίπρα συνδέοντας το αριστερό επαναστατικό φρόνημα με το θεοκρατικό πνεύμα. Γνωρίζονται με τον Τρίπρα από το Πολυτεχνείο όταν ο Καρίτζης ήταν μέρος του περίφημου "Δικτύου", ενώ σήμερα είναι επικεφαλής όλου του συντονιστικού έργου του γραφείου του προέδρου. Ίσως ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία οι δύο άνδρες διαφωνούν είναι το χρώμα. Ο Καρίτζης σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό Τσίπρα, είναι φανατικός Πανιώνιος.
Μεταξύ των προσώπων που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα είναι και ο Τάσος Κορωνάκης. Πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που κανόνιζε τα της καμπάνιας του ως υπεύθυνος του Συντονιστικού - Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον Κορωνάκη συμπλέει ένα ακόμα μέλος του Συντονιστικού. Ο λόγος για τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, ενώ το επικοινωνιακό βάρος πέφτει στις πλάτες της Ζωής Χαλιδιά.
Το θεωρητικό μέρος της επικοινωνιακής εκστρατίας έχει αναλάβει ο Κώστας Αθανασίου ως γνώστης των θεμάτων του Κοινοβουλίου, αλλά και των θεωρητικών ζητημάτων, ενώ πανταχού παρών είναι ο Θανάσης Καρτερός και παλαιό στέλεχος της Αριστεράς, τον οποίο συμβουλεύεται ο πρόεδρος σε ό,τι αφορά την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης, καθότι ο ίδιος έχει θητεύσει ως διευθυντής του Ριζοσπάτη και γνωρίζει καλά το χώρο. Επιτελικός είναι ο ρόλος του Δημήτρη Παπαγιαννάκου όταν ανακύπτει κάποιο κρίσιμο ζήτημα στην ατζέντα του προέδρου.
Ο Νίκος Βούτσης επικεφαλής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Ελένη Σταυρακάκη, η ψυχή του γραφείου του και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης, ενώ η Βάσω Τσακανίκα είναι εκείνη που "κρατάει" το γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Από τα νέα πρόσωπα είναι η Ράνια Σβίγκου με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο γραφείο φου του βασικού εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, και του Τσίπρα, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις. Αυτός που φροντίζει για το...΄καλό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκηνοθέτης, Μανώλης Παπανικήτας, ενώ ο Ματθαίος Τσιμπάκης, είναι το πρόσωπο που όλοι γνωρίσαμε μέσω της διαδικτυακής συνέντευξης του αρχηγού με τους πολίτες μέσω twitter, ασχολείται με τα Νέα Μέσα, γεγονός που του είχε δώσει προνομιακή θέση στην Ελευθεροτυπία παλαιότερα, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Καθημερινή ως υπεύθυνος του επιστημονικού Popular Science.

4 σχόλια

  1. Το χρέος της Ελλάδας που φόρτωσαν τους Έλληνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 750 δισ. ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να ξεπληρωθεί ούτε σε 100 χρόνια, αφού οι ίδιοι έφεραν την ύφεση και τους φόρους και τα χαράτσια και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τα άλλα στρώματα. Τα 2 αυτά σάπια κόμματα μας κατέστρεψαν,αλλά και τις επόμενες γενιές. Η ψήφος στον Σύριζα ή στους ΑΝΕΛ είναι επιτακτική για να γίνει μια λογιστική επιτροπή ελέγχου χρέους και σκληρές διαπραγματεύσεις για ανάπτυξη, χαμηλή φορολογία και κοινωνική δικαιοσύνη. Το κείμενο γράφτηκε το 2013 και αναφέρεται στην εκτίναξη του χρέους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Τιμώρησέ τους. Για την Ελλάδα και τα νέα παιδιά !

    " Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (Δελτίο Δημοσίου Χρέους, Ιούνιος 2013), το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης (ή Κεντρικής Κυβέρνησης) τον Ιούνιο 2013 διαμορφώθηκε σε 321,4 δις ευρώ ή 176% του ΑΕΠ.
    Τον Αύγουστο του 2013, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται σε 329 δις ευρώ ή 181% του ΑΕΠ.

    Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

    Αν στο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης αθροιστούν,

    τα χρέη των ΔΕΚΟ ύψους 30 δις ευρώ,

    οι χορηγήσεις δανείων 20 δις ευρώ σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,

    οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους 8 δις ευρώ προς ιδιώτες

    και swaps αξίας 80 δις ευρώ που αφορούν κρατικό χρέος το οποίο έχει μεταφερθεί στο μέλλον και γι' αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό χρέος,

    συνάγεται ότι το συνολικό δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα σε 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

    Τον Δεκέμβριο του 2013 το συνολικό δημόσιο χρέος θα προσεγγίζει τα 500 δις ευρώ.
    Ωστόσο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας είναι ακόμα πιο τραγική.

    Το χρέος του εγχώριου τραπεζικοπιστωτικού συστήματος εκτιμάται σε 230 δις ευρώ.

    Το χρέος αυτό συνιστά μέρος του εσωτερικού και του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος

    και αν αθροιστεί στα 467 δις ευρώ, συνάγεται ότι το συνολικό εθνικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

    Ενδέχεται το συνολικό εθνικό χρέος να προσεγγίσει τον Δεκέμβριο του 2013 τα 750 δις ευρώ (ή τα 412% του ΑΕΠ).

    Το χρέος των 750 δις ευρώ είναι γιγαντιαίο και σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης του οικονομικού μας συστήματος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα είναι μη βιώσιμο.

    Η δραματικότερη παρατήρηση, που αντανακλά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων μετά την μεταπολίτευση, είναι η ακόλουθη.

    Στην διεισδυτική τους εργασία οι καθηγητές Τσιραμπίδης Α. και Φιλιππίδης Α., "Ορυκτοί Πόροι Ελλάδος:
    η συνολική αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, λιγνίτες, κ.ά.), ανέρχεται σε 1.500 δις ευρώ.

    Ας υποτεθεί ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών μας ορυκτών πρώτων υλών θα συντελεστεί σε χρονικό ορίζοντα 70 ετών.

    Υποθέτοντας ένα μέσο επιτόκιο δανεισμού 4% για τα επόμενα 70 χρόνια,

    προκύπτει ότι η μελλοντική αξία των 750 δις ευρώ και σε ορίζοντα 70 ετών εκτιμάται σε 12.000 δις ευρώ.

    Δηλαδή, το ποσό των 12.000 δις ευρώ κατά το έτος 2083 και με μέσο επιτόκιο 4%, έχουν παρούσα αξία 750 δις ευρώ.

    Άρα, το εξωφρενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η μελλοντική αξία του σημερινού εθνικού χρέους, είναι 16 φορές υψηλότερη από το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου.

    Οι ανωτέρω διαπιστώσεις είναι μελαγχολικές. Οι πολιτικοί, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, που χρεοκόπησαν το έθνος, φέρουν τεράστιες ευθύνες.

    Η Ελλάδα συνιστά περίπτωση χώρας που την αφανίζει το υπερμέγεθες δημόσιο χρέος. Οι δαπάνες εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους είναι υπέρμετρες και μετά το 2006 υπερβαίνουν το σύνολο των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

    Ο γόρδιος δεσμός του δημοσίου χρέους μπορεί να επιλυθεί, αν την επόμενη εικοσαετία ο μέσος αναπτυξιακός ρυθμός της χώρας είναι τουλάχιστον 5% και με την προϋπόθεση να κτυπηθούν στη ρίζα τους η κρατική διαφθορά και οι έκνομες παραοικονομικές δραστηριότητες.

    Γιώργος Βάμβουκας
    Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγμάτευση ΚΑΙ ΟΧΙ να του βάζουν τρικλοποδιές διάφορα λαμόγια-υπηρέτες της Μέρκελ και της διαπλοκής, σαν το παιδί του Μπόμπολα Στ. Θεοδωράκη, Βενιζέλο Βοναπάρτη και ΓΑΠ.

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ,
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ Η 25η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ! (Στη μνημη του θειου μου)

    Ένα γραμμα από Έλληνα πιλοτο πολεμικού αεροσκάφους!
    «Εκει ψηλα, στους αιθερες, μεσα στο γαλαζιο, περιμενοντας τον εχθρο "σκέφτομαι".
    Δεν είμαι ημίθεος, ήρωας δεν ειμαι! Έχω τους φόβους μου!
    Πολλοι εκει "κατω" βρισκουν επικινδυνο -ισως και αχρηστο" αυτο που κανω!
    Γιατι βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, δεν οδηγώ λεωφορείο με 60 ψυχές, δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής! Αλλα κάθομαι, σκέπτομαι, μελετάω και περιμένω τον εχθρο. Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα η το χαρατσι στο πατρικο, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει. Ούτε και πρέπει!

    Πρέπει, ομως, να αδειάσω το μυαλό μου, να μη σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους, που δεν γύρισαν ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή. Μπορει μερικοι να πουν ότι τα 'θελε και τα 'παθε! Ομως, εγω, δεν πετάω γι' αυτούς, πετάω για τον Πατέρα μου, που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, για τον Παπά μας, που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς!
    Πετάω για τον ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του, τον δασκαλάκο που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα ορεινα της Πινδου. Γι' αυτούς πετάω. Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα ζωντανή! Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες, γιορτές και Κυριακές, γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου! Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζούνε για μια στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση! Ίσως κάποιο πρωί όταν κοιτάξεις ψηλά, θα με δεις γιατί...
    Γιατι οι αετοι, πετανε παντα μοναχοι...»

    Ένας από τους πολλούς, που είναι τόσο λίγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση