GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο μυστήριο του Τουταγχαμών: Τι έπαθε το μούσι του;

Πολλά είναι τα μυστήρια γύρω από την προσωπικότητα και την πραγματική ιστορία του Τουταγχαμών, του νεαρού φαραώ της Αιγύπτου, του ...


Το νέο μυστήριο του Τουταγχαμών: Τι έπαθε το μούσι του;

Πολλά είναι τα μυστήρια γύρω από την προσωπικότητα και την πραγματική ιστορία του Τουταγχαμών, του νεαρού φαραώ της Αιγύπτου, του οποίου ο τάφος ανακαλύφθηκε το 1922. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα: Τι τρέχει με το... μούσι του;

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν μαρτυρίες για καταστροφή της νεκρικής μάσκας του Τουταγχαμών, η οποία εκτίθεται στο Αιγυπτιακό Μουσείο, στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στην προθήκη της.

“Αυτό που συνέβη είναι ότι ένα βράδυ ήθελαν να φτιάξουν τον φωτισμό στην προθήκη, και όταν το έκαναν κράτησαν τη μάσκα με λάθος τρόπο και έσπασαν το μούσι”, υποστηρίζει αξιωματούχος του μουσείου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, φοβού,ενος ότι θα χάσει τη δουλειά του. “Αλλά προσπάθησαν να το φτιάξουν άμεσα με το λάθος υλικό, και δεν επισκευάστηκε σωστά, οπότε την επόμενη μέρα, πολύ νωρίς, προσπάθησαν να το φτιάξουν πάλι. Το πρόβλημα είναι ότι προσπάθησαν να το φτιάξουν σε μισή ώρα, ενώ θα χρειάζονταν μέρες”, προσθέτει.

Τόσο ο διευθυντής του μουσείου όσο και ο επικεφαλής του τμήματος συντήρησης διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς σε κοινή τους συνέντευξη. Το πρόβλημα, όπως ανέφεραν, ήταν ότι υπήρχαν ανησυχίες πως το μούσι πιθανόν να έφευγε από τη θέση του, κι έτσι χρησιμοποίησαν μία συγκολλητική ουσία, η οποία ωστόσο φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πάνω στη μάσκα, και “αυτό είναι το πρόβλημα”, όπως τόνισαν.

Το ζήτημα πλέον, σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου, έχει ανατεθεί σε μία επιτροπή ειδικών, η οποία θα μελετήσει το πρόβλημα και θα εκδώσει μία αναφορά σχετικά με τα ευρήματά της.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος συντήρησης υπογράμμισε πως δε θα μπορούσε να συγκαλυφθεί κάτι τέτοιο, αν πράγματι ίσχυε. “Αν είχε σπάσει, θα ήταν μεγάλο πρόβλημα, και θα έπρεπε να συντάξουμε μία αναφορά γι' αυτό”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση