GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την ανησυχία του για την κράτηση του σεΐχη Άλι Σάλμαν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κράτηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, του σεΐχη Άλι Σάλμαν,...


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κράτηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, του σεΐχη Άλι Σάλμαν, προειδοποιώντας ότι η σύλληψή του ενδέχεται να οξύνει τις εντάσεις στο βασίλειο αυτό του Κόλπου.
Ο σεΐχης Άλι Σάλμαν, ο γενικός γραμματέας του σιιτικού κόμματος αλ Ουέφακ, συνελήφθη την Κυριακή αφού ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας κατά των εκλογών που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο στο Μπαχρέιν, τις οποίες το κόμμα του είχε μποϊκοτάρει. Την Τρίτη διατάχθηκε η κράτησή για μία ακόμη εβδομάδα.
«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ειρηνικά επικρίνουν τις κυβερνήσεις διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στα πλουραλιστικά κράτη και τις κοινωνίες», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ανησυχούμε ότι αυτή η ενέργεια εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης απλώς θα οξύνει τις εντάσεις», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ο ΟΗΕ είχε επισημάνει νωρίτερα την ανησυχία του ότι είναι πιθανό να επιβληθεί μια μεγάλη ποινή κάθειρξης στον Άλι Σάλμαν.
Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ αυτών και ότι ζήτησε την ανατροπή της κυβέρνησης του Μπαχρέιν.
Στο βασίλειο αυτό του Κόλπου, που έχει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ καθώς εκεί έχει τη βάση του ο 5ος Στόλος τους, δεν έχουν ηρεμήσει οι εντάσεις που ξέσπασαν το 2011 στο απόγειο της Αραβικής Άνοιξης όταν οι σιίτες, που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας που κυβερνάται εδώ και δεκαετίες από μια σουνιτική δυναστεία, άρχισαν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και κυρίως την εγκαθίδρυση της συνταγματικής μοναρχίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση