GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμο το «Σαρλ ντε Γκωλ» να δράσει κατά του ΙΚ

To αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αναπτυχθεί και να υποστηρίξει τις σ...



To αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αναπτυχθεί και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώπιον του προσωπικού που υπηρετεί στο πλοίο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του.

«Χάρη στο Σαρλ ντε Γκωλ θα συγκεντρώνουμε πολύτιμες πληροφορίες» επισήμανε ο πρόεδρος στην ομιλία του για το νέο έτος προς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, ενώ το πλοίο έχει ήδη αποπλεύσει από τις νότιες ακτές της Γαλλίας και κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο.

«Ενδέχεται επίσης να διεξαγάγουμε επιχειρήσεις στο Ιράκ, εφόσον καταστεί αναγκαίο, πιο εντατικά και αποτελεσματικότερα. Το αεροπλανοφόρο θα συνεργαστεί στενά με τις δυνάμεις που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό».

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Εντούτοις έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να πλήξει θέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Στην εκστρατεία με το κωδικό όνομα «Σαμάλ» εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ λαμβάνουν μέρος 800 στρατιωτικοί, 9 μαχητικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας και ένα αεροσκάφος που εναέριου ανεφοδιασμού με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Κόλπο. Επίσης 6 γαλλικά αεριωθούμενα Μιράζ επιχειρούν από την Ιορδανία.

Επιπλέον 3.000 Γάλλοι στρατιώτες επιχειρούν εναντίον των μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην περιοχή του Σαχέλ.

Εν πλω, από το Σαρλ ντε Γκωλ, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε εξάλλου και για μία ακόμη φορά την αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα δεν επενέβη στρατιωτικά στη Συρία στο τέλος του καλοκαιριού του 2013 όπως επιθυμούσε η Γαλλία.

«Συνεχίζω να εκφράζω τη λύπη μου που η διεθνής κοινότητα δεν αντέδρασε τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να βάλει ένα τέλος στις σφαγές που διαπράττονται στη Συρία και να εμποδίσει τους εξτρεμιστές να καταλάβουν περισσότερα εδάφη» είπε ο ίδιος.

«Ήταν κυρίως στο τέλος του Αυγούστου του 2013, αρχές Σεπτεμβρίου που έπρεπε να είχε αντιδράσει η διεθνής κοινότητα. Η Γαλλία ήταν έτοιμη, οι εντολές είχαν δοθεί, ο μηχανισμός βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα. Προτίμησαν μια άλλη οδό. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» επισήμανε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση