GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «σκληρός» σκιέρ που έρχεται με τον Ντάισελμπλουμ - ΦΩΤΟ

Κρίσιμο ραντεβού για τη νέα κυβέρνηση αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν ...

Ο «σκληρός» σκιέρ που έρχεται με τον Ντάισελμπλουμ - ΦΩΤΟ

Κρίσιμο ραντεβού για τη νέα κυβέρνηση αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν έρχεται μόνος του στην Ελλάδα.

Στην επίσκεψή του στη χώρα μας, έρχεται ένας από τους πιο σκληρούς της ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Ο Βίζερ είχε γίνει γνωστός στους Έλληνες κυρίως με την προκλητική στάση που τηρούσε απέναντι στη χώρα και το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει, καθώς και με μία δήλωση, η οποία τότε είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Σατυρικό σκίτσο του Τόμαζ Βίζερ για το σκι«Θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε με τους Έλληνες», είχε δηλώσει στις 13/11/2013, σε μία στιγμή όπου η Ελλάδα καιγόταν για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Παράλληλα, εκείνη την εποχή, ο Βίζερ είχε αναφερθεί σε «αργή πρόοδο» της Ελλάδας στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ, που υπολειπόταν από τη δόση του Ιουλίου. «Υπάρχει χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση. Θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε» ήταν η ολοκληρωμένη του φράση.

Τώρα, έρχεται στη χώρα μας μαζί με τον Ντάισελμπλουμ, σε μια προσπάθεια των δανειστών να κάνουν σαφές στον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση