GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για κινδυνολογία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό

Για κινδυνολογία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό με αφορμή δηλώσεις του κ. Σαμαρά, περί απώλειας χρημάτων από την Κοινή Αγροτική ...


Για κινδυνολογία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό με αφορμή δηλώσεις του κ. Σαμαρά, περί απώλειας χρημάτων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται σε σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, «έχουν τεράστιο θράσος, οι ίδιοι που συμφώνησαν και αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τη νέα ΚΑΠ που μέχρι το 2020 μειώνει δραστικά το αγροτικό εισόδημα λόγω των μεγάλων περικοπών των κονδυλίων να απειλούν για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ».
Τα χαμένα χρήματα είναι γεγονός από τις πολιτικές τους και οι ίδιοι είναι οι αυτουργοί, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί «είναι αυτουργοί του ξεπουλήματος της ΑΤΕ, της εξοντωτικής φορολογίας , των παρακρατήσεων ενισχύσεων και επιστροφών, της στοχοποίησης του αγροτικού κόσμου από τις ακραίες πολιτικές λιτότητας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το σημείωμα, πρότεινε και προτείνει την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με ανακατανομή πόρων από τα πλεονασματικά προϊόντα του Βορρά στα ελλειμματικά του Νότου (οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, ζάχαρη κλπ).
Υπενθυμίζει, ότι έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα (αναπτυξιακή Αγροτική τράπεζα, διαχείριση κόκκινων δανείων, νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα-εφόδια, παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, αναθεώρηση της ΚΑΠ με αύξηση των ενισχύσεων).
Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές τις θέσεις, ο κ. Σαμαράς καταφεύγει στην κινδυνολογία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει το σχετικό σημείωμα: «Ο αγροτικός κόσμος, όμως, γνωρίζει πλέον καλά ότι οι δήθεν μνημονιακοί σωτήρες, είναι οι νεκροθάφτες του εισοδήματος και της αξιοπρέπειας του».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο


  1. "ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑ"

    "ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ"

    Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δίνουν όλες οι ξένες δημοσκοπήσεις

    "156 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής το κόμμα Βενιζέλου"

    Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προβλέπει η Oxford Economics.

    Κατά την Oxford Economics, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διασφάλισης αυτοδυναμίας με 156 έδρες. Όπως προσθέτει στην ανάλυσή της η Oxford Economics, ένα ποσοστό της τάξης του 36% θεωρείται εύλογο και εφικτό για μια κυβέρνηση που μάχεται τη λιτότητα.

    Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα δεν απέχουν πάρα πολύ από το εν λόγω ποσοστό.

    Συγκεκριμένα στις ξένες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΚΚΕ 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 5%, το Ποτάμι 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση