GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι πρέπει να κάνει όποιος δεν θέλει να πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ...

Από τον  Στάθη Παλαιολόγο.  Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι καθαρό πια ότι πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδυναμία θα έχε...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι καθαρό πια ότι πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοδυναμία θα έχει ή όχι; Δεν το ξέρουμε.
Τι ξέρουμε όμως;
Όποιος θέλει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά, τον ψηφίζει χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Όποιος δεν θέλει την αυτοδυναμία (κανενός κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω) τι κάνει;
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην βιαστείτε να δώσετε την απάντηση...

Λόγω του εκλογικού νόμου, όποιος δεν θέλει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ έχει: Να ψηφίσει τα μικρότερα κόμματα που ΘΑ ΜΠΟΥΝ σίγουρα, όμως, στη Βουλή.
Κι αν υπολογίσουμε ότι Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αρνούνται κάθε συνεργασία, αυτά που πρακτικά μένουν είναι αφενός οι ΑΝΕΛ για τους κεντροδεξιούς και αφετέρου το ΠΑΣΟΚ (και δευτερευόντως το Ποτάμι) για τους κεντροαριστερούς.

Αντίθετα, όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή μικρό κόμμα, που όμως ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ στη Βουλή, ΒΟΗΘΑ στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι τόσο απλό και τόσο πρακτικό σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο...
Θα θυμίσω συγκεκριμένα ότι η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται από τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων. Αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει και με μια ψήφο διαφορά, μεταξύ των δύο πρώτων, και με δέκα μονάδες.
Η αυτοδυναμία εξαρτάται από τα μικρά κόμματα: τι ποσοστά θα πάρουν και αν θα μπουν στη Βουλή. Όσο πιο μεγάλο είναι  το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία. Ψηφίζοντας ένα μικρό κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή, βοηθάς στην πράξη την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τον μαθηματικό τύπο που εφαρμόζεται, για παράδειγμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 36%, η ΝΔ 34% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 20%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει 150 έδρες.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει, πάλι, 36%, η ΝΔ πάρει 29% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 25%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστεί στις 145 έδρες και θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ή ανοχής!

9 σχόλια

  1. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΑΙΩΝΙΖΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

    Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ.

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΑΝΕΛ για να μπούνε στη βουλή πρέπει να προσευχηθούν στο θεό, τον δικό τους και του Σαμαρά. Μέχρι την Κυριακή ένα εκατομύριο μετάνοιες και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγμάτευση ΚΑΙ ΟΧΙ να του βάζουν τρικλοποδιές διάφορα λαμόγια-υπηρέτες της Μέρκελ και της διαπλοκής, σαν το παιδί του Μπόμπολα, τον Στ. Θεοδωράκη.

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ,
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χρέος της Ελλάδας που φόρτωσαν τους Έλληνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 750 δισ. ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να ξεπληρωθεί ούτε σε 100 χρόνια, αφού οι ίδιοι έφεραν την ύφεση και τους φόρους και τα χαράτσια και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τα άλλα στρώματα. Τα 2 αυτά σάπια κόμματα μας κατέστρεψαν,αλλά και τις επόμενες γενιές. Η ψήφος στον Σύριζα ή στους ΑΝΕΛ είναι επιτακτική για να γίνει μια λογιστική επιτροπή ελέγχου χρέους και σκληρές διαπραγματεύσεις για ανάπτυξη, χαμηλή φορολογία και κοινωνική δικαιοσύνη. Το κείμενο γράφτηκε το 2013 και αναφέρεται στην εκτίναξη του χρέους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Τιμώρησέ τους. Για την Ελλάδα και τα νέα παιδιά !

    " Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (Δελτίο Δημοσίου Χρέους, Ιούνιος 2013), το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης (ή Κεντρικής Κυβέρνησης) τον Ιούνιο 2013 διαμορφώθηκε σε 321,4 δις ευρώ ή 176% του ΑΕΠ.
    Τον Αύγουστο του 2013, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται σε 329 δις ευρώ ή 181% του ΑΕΠ.

    Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

    Αν στο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης αθροιστούν,

    τα χρέη των ΔΕΚΟ ύψους 30 δις ευρώ,

    οι χορηγήσεις δανείων 20 δις ευρώ σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,

    οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους 8 δις ευρώ προς ιδιώτες

    και swaps αξίας 80 δις ευρώ που αφορούν κρατικό χρέος το οποίο έχει μεταφερθεί στο μέλλον και γι' αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο σημερινό χρέος,

    συνάγεται ότι το συνολικό δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα σε 467 δις ευρώ ή 257% του ΑΕΠ.

    Τον Δεκέμβριο του 2013 το συνολικό δημόσιο χρέος θα προσεγγίζει τα 500 δις ευρώ.
    Ωστόσο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας είναι ακόμα πιο τραγική.

    Το χρέος του εγχώριου τραπεζικοπιστωτικού συστήματος εκτιμάται σε 230 δις ευρώ.

    Το χρέος αυτό συνιστά μέρος του εσωτερικού και του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος

    και αν αθροιστεί στα 467 δις ευρώ, συνάγεται ότι το συνολικό εθνικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

    Ενδέχεται το συνολικό εθνικό χρέος να προσεγγίσει τον Δεκέμβριο του 2013 τα 750 δις ευρώ (ή τα 412% του ΑΕΠ).

    Το χρέος των 750 δις ευρώ είναι γιγαντιαίο και σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης του οικονομικού μας συστήματος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα είναι μη βιώσιμο.

    Η δραματικότερη παρατήρηση, που αντανακλά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων μετά την μεταπολίτευση, είναι η ακόλουθη.

    Στην διεισδυτική τους εργασία οι καθηγητές Τσιραμπίδης Α. και Φιλιππίδης Α., "Ορυκτοί Πόροι Ελλάδος:
    η συνολική αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, λιγνίτες, κ.ά.), ανέρχεται σε 1.500 δις ευρώ.

    Ας υποτεθεί ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών μας ορυκτών πρώτων υλών θα συντελεστεί σε χρονικό ορίζοντα 70 ετών.

    Υποθέτοντας ένα μέσο επιτόκιο δανεισμού 4% για τα επόμενα 70 χρόνια,

    προκύπτει ότι η μελλοντική αξία των 750 δις ευρώ και σε ορίζοντα 70 ετών εκτιμάται σε 12.000 δις ευρώ.

    Δηλαδή, το ποσό των 12.000 δις ευρώ κατά το έτος 2083 και με μέσο επιτόκιο 4%, έχουν παρούσα αξία 750 δις ευρώ.

    Άρα, το εξωφρενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η μελλοντική αξία του σημερινού εθνικού χρέους, είναι 16 φορές υψηλότερη από το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου.

    Οι ανωτέρω διαπιστώσεις είναι μελαγχολικές. Οι πολιτικοί, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, που χρεοκόπησαν το έθνος, φέρουν τεράστιες ευθύνες.

    Η Ελλάδα συνιστά περίπτωση χώρας που την αφανίζει το υπερμέγεθες δημόσιο χρέος. Οι δαπάνες εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους είναι υπέρμετρες και μετά το 2006 υπερβαίνουν το σύνολο των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

    Ο γόρδιος δεσμός του δημοσίου χρέους μπορεί να επιλυθεί, αν την επόμενη εικοσαετία ο μέσος αναπτυξιακός ρυθμός της χώρας είναι τουλάχιστον 5% και με την προϋπόθεση να κτυπηθούν στη ρίζα τους η κρατική διαφθορά και οι έκνομες παραοικονομικές δραστηριότητες.

    Γιώργος Βάμβουκας
    Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δίλημμα των εκλογών ( μετά τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν μπροστά τον Σύριζα με 5-6 μονάδες, μη αναστρέψιμη διαφορά, και με βάση τον εκλογικό νόμο που δεν δίνει στο 2ο κόμμα καμία μετεκλογική δυνατότητα ) διαμορφώνεται ως εξής :

    Αυτοδύναμος Σύριζα ή κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

    Όσοι θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, όχι νέες εκλογές οδηγούνται μαζικά στον Σύριζα. Όσοι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας και μη αυτοδυναμία του Σύριζα ( που είναι σίγουρη αν μείνουν εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ )τότε πηγαίνουν μαζικά ( και ειδικά πολλοί που μέχρι πρόσφατα σκέφτονταν να ψηφίσουν ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν ότι είναι χαμένη ψήφος ) προς το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πιθανόν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

    Το δίλημμα αυτό σπρώχνει τα ποσοστά του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση