GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι όμως! Η ψήφος στη ΝΔ βοηθά πλέον στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε γιατί...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στις πιο πολλές μά...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στις πιο πολλές μάλιστα βρίσκεται πλέον στα όρια της αυτοδυναμίας με περίπου 147 έδρες.

Επομένως, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση έχει κλειδώσει.
Με βάση τον εκλογικό νόμο, η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται από τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων
Εξαρτάται από τα μικρά κόμματα: τι ποσοστά θα πάρουν και αν θα μπουν στη Βουλή.
Αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει και με μια ψήφο διαφορά, μεταξύ των δύο πρώτων, και με δέκα μονάδες. Όσο πιο ψηλό είναι όμως το άθροισμα των ποσοστών των άλλων κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία.

Για παράδειγμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 36%, η ΝΔ 34% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 20%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει 150 έδρες. 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει, πάλι, 36%, η ΝΔ πάρει 29% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 25%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστεί στις 145 έδρες!

Από τη στιγμή λοιπόν που η ΝΔ δεν μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, κάθε ψήφος προς αυτήν είναι "χαμένη ψήφος". Βοηθά μόνο τη ΝΔ να κρατήσει σχετικά υψηλό ποσοστό αλλά δεν δυσκολεύει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως...

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η πραγματικότητα είναι ότι μόνο η ψήφος στα μικρότερα κόμματα, που θα μπουν στη Βουλή,  μπορεί να εμποδίσει την αυτοδυναμία.
Όποιος θέλει αυτοδυναμία, ψηφίζει απευθείας ΣΥΡΙΖΑ ή ...ΝΔ.
Όποιος δεν θέλει, ψηφίζει όχι ΝΔ αλλά μικρότερα κόμματα -και ειδικώς εκείνα που μπαίνουν στη Βουλή-  π.χ. ΑΝΕΛ από το χώρο της κεντροδεξιάς ή ΠΑΣΟΚ από το χώρο της κεντροαριστεράς.
Όσο περισσότερα από τα μικρά κόμματα μπουν μάλιστα στη Βουλή -και με υψηλότερο ποσοστό- τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία.

11 σχόλια

  1. ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟ-ΣΚΥΛΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ, ΨΥΧΑΡΑΙΟΙ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΑΙΟΙ, ΣΑΛΕΣ, ΜΑΡΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!

    Ε, ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΟ-ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΥΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Εγώ θέλω ξεκάθαρη στάση, σταθερότητα και δυνατή κυβέρνηση, που θα πάει να διαπραγματευτεί για το συμφέρον της χώρας μου!

    Γι' αυτό θέλω ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο και όχι ανήθικα παζάρια και να του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές τα λαμόγια της διαπλοκής!

    Στις 25 ψηφίζουμε αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ μαζικά, για να φύγει πραγματικά και μια για πάντα, το παλιό και άθλιο καθεστώς, που μας κατέστρεψε!!

    (Υ.Γ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι παρά την αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και τη συμμετοχή και άλλων προθύμων στην Κυβέρνηση. Το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ο Τσίπρας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ? ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΩΝ 1000€... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ 'Η ΕΙΣΤΕ ΑΡΩΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εμετικές, κατάμαυρες διαφημίσεις της ΝΔ συνεχίζονται προκαλώντας αηδία σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι γκαφατζήδες της σαμαρικής ΝΔ δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν ποσοστά με τα ντροπιαστικά, για τη παράταξη, διαφημιστικά ; Λες και σκηνοθετούν χολυγουντιανή ταινία για το 2012 !

    Με αυτά η διαφορά υπέρ του Σύριζα μεγαλώνει αφού από αντίδραση αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, ακόμα και δεξιοί θέλουν να τον υπερψηφίσουν. Με αυτές τις διαφημίσεις, όσο συνεχίζονται, κάνουν την αυτοδυναμία του Σύριζα σίγουρη με ποσοστά άνω του 36-38%.

    Η ΝΔ, σίγουρα δεύτερη, με πάνω από 6 μονάδες διαφορά, θα χάσει κι άλλο. ΄Θα χάσει αυτή την εβδομάδα 2-3 μονάδες προς την Χ.Α ( αφού δεν υπάρχει πια λόγος να την ψηφίσουν ) και 2 μονάδες προς τους ΑΝΕΛ που, όχι μόνο μπαίνουν στη Βουλή ), αλλά θα φτάσουν σε ποσοστά το 4 με 5%. Η ΝΔ θα συρρικνωθεί, τελικά σε ποσοστά κάτω του 25%, με τάσεις καθοδικές.

    Όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά των ΑΝΕΛ,τόσο πιο ισχυρή φωνή θα έχουν σε μια αυριανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα,είτε αυτός είναι αυτοδύναμος είτε όχι.

    Η ΝΔ προσπάθησε και προσπαθεί να διαλύσει τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία με διάφορα εμπρηστικά διαφημιστικά και εμπρηστικές δηλώσεις ακραίων στελεχών. Δεν θα τα καταφέρει να διαλύσει την Ελλάδα για κομματικά οφέλη. Ο ελληνικός λαός δεν ακούει τα διχαστικά κηρύγματα των ακραίων που έχουν καταλάβει ( προσωρινά ) τη ΝΔ. Ο λαός δεν τρομοκρατείται από τους διαπλεκόμενους και τους επαγγελματίες υβριστές του.

    Η Δημοκρατία θα νικήσει, βάζοντας στο περιθώριο τους ΣαμαροβενιζέλουςΓΑΠ. Και οι 3 μισούν τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους θέλουν μόνο ως ψηφοφόρους και χειροκροτητές κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετά τους έχουν γραμμένους και τους ξεσκίζουν σε φόρους και χαράτσια. Ήρθε η ώρα να ελευθερωθούμε από την πολιτική σαπίλα. Υπάρχουν, λίγοι δειλοί και λίγα κομματόσκυλα, που νοιάζονται για την καρέκλα και όχι για την Ελλάδα. Τελειώνουν με τη ψήφο μας. Αρκετά μας μαύρισαν τις ζωές, ώρα να τους μαυρίσουμε στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαμένη η χώρα με αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς και μεις πιο χαμένοι που τους ψηφίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5,19 ασχετε οι μηχανικοι δεν ασφαλιζονται στο ΙΚΑ αλλα στο ΤΣΜΕΔΕ το οποιο χρυσοπληρωνουν και εχει τεραστια περιουσια. Τωρα αν ειναι καταλληλος η οχι δεν ξερω. Ξερω μονο οτι ειναι μια ευκαιρια να ξεβρωμισει ο τοπος απο αυτους που μας εχουν "σωσει" μεχρι τωρα και προσπαθουν διακαως να συνεχιζουν να μας "σωνουν" με τη διαλυση των επιχειρησεων, τους ληστρικους φορους,το ακαταδιωκτο των καταχραστων και μεγαλων νομιμα φοροφυγαδων κλπ κλπ. Η δημοκρατια ειναι χρησιμη και αναγκαια και οταν ο λαος ψηφιζει κατι διαφορετικο απο αυτο που θελει το καθεστως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πραγματικότητα, όπως, διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του Σύριζα πάνω από 6 μονάδες. Ο Σύριζα οδεύει προς το 36%, ενώ η ΝΔ αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο πολύ κάτω από το 28%, ίσως και στο 25-26%.

    Μεγάλη δυναμική αναπτύσσουν η Χ.Α που οδεύει προς το 7-8% και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν ψήφους από την οριστικά δεύτερη ΝΔ και αναμένεται να ξεπεράσουν τελικά το 4 με 5%. Η τάση αυτή ενισχύεται καθημερινά γιατί Επίσκοποι, ιερείς, θεολόγοι, άνθρωποι της Εκκλησίας και των σωμάτων ασφαλείας, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων ταλαιπωρημένοι από τον ΕΝΦΙΑ, υπάλληλοι κλπ σκέφτονται σοβαρά να ψηφίσουν ΑΝΕΛ ( που έχουν κάνει συμμαχία με άλλα κόμματα ) για να τη δημιουργία κυβέρνησης στις 26 Ιανουαρίου και να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές ή γιατί δεν θέλουν μονοκομματική κυβέρνηση Σύριζα.

    Ο λαός μένει έκθαμβος από την καταστροφολογική εκστρατεία μαύρης διαφήμισης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση, να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία, και κατά συνέπεια να καταστρέφει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες. Η ανεύθυνη στάση, μικροκομματική και μικροπολιτική, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλουν, αντιθέτως συσπειρώνουν περισσότερο κόσμο γύρω από τον Σύριζα ή τους ΑΝΕΛ, των οποίων η είσοδος στη Βουλή θεωρείται βέβαιη, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 3,5% με πρωτοφανή,συνεχή, άνοδο.

    Ο ελληνικός λαός έχει μια ιστορική ευκαιρία, να μαυρίσει και να στείλει σπίτι τους, τους 3 πολιτικούς που κατέστρεψαν με το μνημόνιο τις νέες γενιές και το δημογραφικό της Ελλάδας. Αφού δεν ντρέπονται, αφού δεν έχουν κάνει χαρακίρι που φόρτωσαν την Ελλάδα με δημόσιο χρέος 300 δισ. ευρώ, ας τους στείλουμε εμείς στη σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    "ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ":

    "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ!"


    Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): "Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω".

    Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ' αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian. Θα ήταν τοξική».

    PROFIL (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-Ostenhof, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί “Grexit”, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για “Grexit” και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: για παράδειγμα, οι Financial Times επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η –ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι “mainstream” οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

    SPIEGEL: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ o αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το SPIEGEL, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!

    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές» έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή.

    «Θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει ότι «πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  10. "ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΚΑΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ":

    Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.

    Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.

    Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά.

    Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ!!

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!! ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  11. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση