GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ με τρεις μονάδες

Μικρή μείωση της διαφοράς κατά 0,5% ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το Action24. Κ...

Μικρή μείωση της διαφοράς κατά 0,5% ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.
Και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν αύξηση του ποσοστού τους σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι, με οριακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη και τη Χρυσή Αυγή.
Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 30% (έναντι 29% της προηγούμενης εβδομάδας)
ΝΔ 27% (έναντι 25,5%)
ΠΟΤΑΜΙ 6% (έναντι 5,5%)
ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη 5,5% (έναντι 5,5%)
ΧΑ 5,5% (έναντι 5,5%)
ΚΚΕ 4,5% (έναντι 5%)
ΑΝΕΛ 3% (έναντι 3%)
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5% (έναντι2,5%)
Άλλο κόμμα 3,5% (έναντι 4%)
Λευκό/Άκυρο/Αποχή 4,5% (έναντι 5%)
Αναποφάσιστοι 8% (έναντι 9,5%)
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 28% , το Ποτάμι με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η ΧΑ με 6%,το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 3%, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.
Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η κατανομή εδρών είναι η εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 142
ΝΔ 81
ΠΟΤΑΜΙ 19
ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη 17
ΧΑ 17
ΚΚΕ 15
ΑΝΕΛ 9
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 36% έναντι 32%, ενώ η παράσταση νίκης είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 63% έναντι 28% της ΝΔ.
Το 47% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με κριτήριο την ελπίδα και την προοπτική, το 30% με κριτήριο τη σταθερότητα και την ασφάλεια και το 13% με κριτήριο το θυμό και τη διάθεση τιμωρίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξακολουθεί να προκρίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων με ποσοστό 57%, έναντι του 34% που επιθυμεί μία μονοκομματική κυβέρνηση.
Αξιοσημείωτη άνοδο παρουσιάζει το ποσοστό αυτών που επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με τους δανειστές (59%), ενώ μειώνεται ακόμα περισσότερο το ποσοστό αυτών που θέλουν ρήξη μαζί τους (30%).
Μείωση εμφανίζει το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ (45%), ενώ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος (49%).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κομματική προέλευση των ψηφοφόρων που παραμένουν αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, το 18% των σημερινών αναποφάσιστων ψήφισαν ΝΔ τον Ιούνιο του 2012, το 8% ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το 10% ΠΑΣΟΚ, το 9% ΑΝΕΛ, το 1% ΧΑ και το 10% ήταν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Η διαφορά Σύριζα - ΝΔ είναι πάνω από 5% και η πρώτη θέση έχει κλειδώσει. Ο μέγας κίνδυνος, όμως, είναι να υπάρξει ακυβερνησία την επόμενη μέρα, αν ο Σύριζα δεν είναι αυτοδύναμος.

    Για να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση,σταθερή, για να αρχίσει η ανοικοδόμηση της Ελλάδας, με τις πλάτες όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, θα πρέπει να ενισχυθούν με τις ψήφους όλων όσο το δυνατόν περισσότερο και ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ, που θα πρέπει όχι μόνο να μπουν στη Βουλή, αλλά είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να έχει ποσοστά άνω του 5-6%.

    Μητροπολίτες, ιερείς, θεολόγοι, πατριώτες, άνθρωποι από σώματα ασφαλείαςμ εκπαιδευτικοί,ελεύθεροι επαγγελματίες,αγρότες, μεσαία αστικά στρώματα και πολλοί που καταλαβαίνουν ότι η ψήφος στη 2η ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, θα στραφούν προς τους ΑΝΕΛ που κατεβαίνουν σε ευρύτερη συμμαχία με διάφορα πατριωτικά κινήματα ( Νικολόπουλος - Πάτρα, Ζουράρης- Θεσσαλονίκη ).

    Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία, να βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας με μείωση των βαρύτατων φόρων και να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του επαχθούς δανεισμού των 500 δισ. ευρώ που μας φόρτωσαν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος και οι προκάτοχοί τους. Κάθε ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, Ποτάμι είναι μια μαχαιριά, ένα βόλι στη καρδιά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση