GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν τελειώσαμε ακόμα με τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική»

Η Δυτική Αφρική δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει ένα τέλος στην επιδημία του Έμπολα και η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει τις π...


Η Δυτική Αφρική δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει ένα τέλος στην επιδημία του Έμπολα και η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, εκτίμησε σήμερα ο απερχόμενος επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση του Έμπολα (UNMEER).
Ο Άντονι Μπάνμπερι, που ανέλαβε τα καθήκοντα αυτά όταν συστάθηκε η UNMEER, τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα παραχωρήσει αύριο την θέση του στον Μαυριτανό Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ.
«Πιστεύω ότι η κινητοποίησε απέφερε καρπούς, όμως ακόμη έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε (…) πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μάχη και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», είπε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άκρα της Γκάνας.
«Αυτό που με ανησυχεί κυρίως είναι τι συμβεί όταν θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων, κάτι που είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει στις αρχές του 2015. Όμως δύο κρούσματα εδώ και άλλα τρία παραπέρα παραμένουν μια ανησυχητική απειλή για οποιαδήποτε κοινότητα και οποιαδήποτε χώρα», υπογράμμισε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να μην σταματήσει να ασχολείται με τον Έμπολα όταν θα έχει τερματιστεί η επιδημία.
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Δυτική Αφρική μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 20.171 κρούσματα της ασθένειας και 7.890 άνθρωποι είχαν πεθάνει.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση