GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φουσκωτή θερμοκοιτίδα που θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές

Δεν έχει πολύ καιρό που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, κι όμως ο 23χρονος Βρετανός James Roberts εφηύρε μια συσκευή, η οποία θα μπο...


Δεν έχει πολύ καιρό που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, κι όμως ο 23χρονος Βρετανός James Roberts εφηύρε μια συσκευή, η οποία θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές.
Ο νεαρός εφευρέτης δημιούργησε μια φουσκωτή θερμοκοιτίδα, το κόστος της οποίας ανέρχεται μόλις στα 395 δολάρια και θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στις πιο φτωχές χώρες, όπου είναι πιο δύσκολο να αποκτηθεί μια κανονική μονάδα καθώς το κόστος της αγγίζει τα 48.000 δολάρια.
Μια μέρα, θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και ως μια φορητή συσκευή από διασώστες ή ακόμη και ως μια λύση έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
O James αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι από το πανεπιστήμιο Loughborough και πρόσφατα βραβεύθηκε για το σχέδιό του με το διεθνές βραβείο James Dyson Award.
Ο 23χρονος νεαρός αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητό του για να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο σχέδιό του και να κατασκευάσει το πρωτότυπό του. Ξεχώρισε ανάμεσα σε 18 υποψηφίους από διαφορετικές χώρες.
Ο James σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κέρδισε από τη βράβευσή του (47.500 δολάρια) για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για τη συσκευή του -που ονόμασε «Mom»- η οποία ελπίζει ότι θα καταφέρει να περάσει τα «τεστ» και να υιοθετηθεί από τα νοσοκομεία της πατρίδας του και του εξωτερικού.
Δείτε το βίντεο
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση