GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Βέλγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επισκεφτεί το Βέλγιο από τις 29 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου, προσκεκλημένος από το Κ...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επισκεφτεί το Βέλγιο από τις 29 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου, προσκεκλημένος από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν (UCL), το οποίο του απέμεινε το 1996, τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα (doctor honoris causa). Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά, τις πολιτικές αρχές και την βελγική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Πατριάρχης θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο Πανεπιστήμιο, με θέμα «την θεοποίηση του ανθρώπου», προτού γίνει δεκτός από τον Βασιλιά Φίλιππο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντήσει στη συνέχεια τους Επισκόπους του Βελγίου και τα μέλη της ορθόδοξης Επισκοπής Βελγίου.
Στις 31 Ιανουαρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε συνέδριο στη Λουβέν θα αναφερθεί στην επόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο και θα παρακολουθήσει την επομένη, τη Θεία λειτουργία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Βρυξελλών.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση