GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Μίλησα με τον νέο ΥΠΟΙΚ, κάναμε καλή αρχή

Καμία συζήτηση δεν έγινε στο σημερινό Eurogroup γύρω από το ελληνικό χρέος, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ...

Ντάισελμπλουμ: Μίλησα με τον νέο ΥΠΟΙΚ, κάναμε καλή αρχή

Καμία συζήτηση δεν έγινε στο σημερινό Eurogroup γύρω από το ελληνικό χρέος, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ευρωομάδας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποκάλυψε πως μίλησε με τον νέο υπουργό Οικονομικών (χωρίς να αποκαλύψει ποιος θα είναι αυτός), ο οποίος του εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την προθυμία του να συνεργαστεί με το Eurogroup.

Έκανε μάλιστα λόγο για “καλή αρχή”, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για το χρέος ή τη δημοσιονομική πολιτική, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν έχει καν αναλάβει τα καθήκοντά του ακόμη.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Ντάισελμπλουμ θα επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας, ενώ την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πάντως πως υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί, απλώς επειδή έγιναν εκλογές.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση