GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με δήλωση κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαντά ο Τζοχατζόπουλος στις κατηγορίες για κύκλωμα εκβιαστών...

Πολιτικό πυροτέχνημα θεωρεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος την επαναφορά του ονόματος του στο προσκήνιο. Ο πρώην υπουργός θεωρείται ακό...



Πολιτικό πυροτέχνημα θεωρεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος την επαναφορά του ονόματος του στο προσκήνιο.
Ο πρώην υπουργός θεωρείται ακόμη μια φορά ύποπτος, αυτή τη φορά για την εμπλοκή του στο τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών και μπράβων, υπό την "αρχηγία" του Παναγιώτη Βλαστού.
Όπως λέει "η κυβέρνηση της ανίερης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα".

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες ανακρίσεις. Ο κ. Τσοχατζόπουλος "καταγγέλλει" όπως λέει κάθε κατηγορία σε βάρος του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου:

"…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της 'ανίερης' συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και «λόγια του αέρα» που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…".

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών

Σενάριο μαφιόζικης ταινίας θυμίζει η δράση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ και στο οποίο εμπλέκονται φυλακισμένοι αρχινονοί που συνεργάζονταν με καταδικασμένους τρομοκράτες, αλλά και ένας έγκλειστος πρώην υπουργός.

Εκβιασμοί, απαγωγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βομβιστικές ενέργειες κατά δικαστικών και «χρυσά συμβόλαια» για τοποθέτηση βομβών κατά παραγγελία συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια δρούσε ανενόχλητη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα νήματα της αδίστακτης μαφιόζικης οργάνωσης κινούσαν τρεις γνωστοί βαρυποινίτες. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ακόμη 10 άτομα, έγκλειστοι των φυλακών, ενώ καταζητείται ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με κεντρικό ρόλο, το οποίο φυγοδικεί.

Τα νήματα κινούνταν από τις φυλακές

Στρατηγεία της οργάνωσης ήταν οι κατά τόπους φυλακές της χώρας με πρώτο το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Μέσα από τις φυλακές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κανονίζονταν τα συμβόλαια και δίνονταν εντολές σε ανθρώπους του κυκλώματος που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές να τα εκτελέσουν, τοποθετώντας κατά παραγγελία εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν μεταξύ των φυλακισμένων αρχινονών και των μελών του κυκλώματος που αναλάμβαναν τις βομβιστικές «αποστολές», σήμαναν την αρχή του τέλους για το κύκλωμα εκβιαστών, που δρούσε από το 2011.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο - κλειδί στην εξιχνίαση έπαιξε και μια γυναίκα, η οποία κατέθεσε στην ΕΛΑΣ ότι είχε στοχοποιηθεί από τον Βλαστό για χρήματα που φέρεται να είχε από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός ο οποίος είχε ζητήσει από αρχινονούς του κυκλώματος να εκβιάσουν τον Γιάννη Σμπώκο, καθώς πίστευε ότι κρύβει χρήματα από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών και της αδερφής του, έχουν σημειωθεί τρεις βομβιστικές επιθέσεις.


1 σχόλιο

  1. Προσπάθεια διάλυσης και αποσταθεροποίησης της χώρας από στελέχη της ΠΟΛΑΝ και του πρώην ΛΑΟΣ ( που έχουν επικρατήσει μέσα στην ακραία ΝΔ ).

    Ξεκινά η τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές και η σαπίλα που κυβερνά την Ελλάδα και τη ΝΔ προσπαθεί να διαλύσει τη χώρα, βάζοντας "φωτιά" στην ομαλότητα. Κανένας μας, πια, δεν ξέρει μέχρι που μπορούν να φτάσουν και τι να κάνουν, μετά τις δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι δεν παραδίδουν την εξουσία !!! Πρόκειται για κατάλυση της δημοκρατίας και του πολιτεύματος. Προσπαθούν να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα, την Εθνική Οικονομία και να εμποδίσουν την αυτοδυναμία του Σύριζα και την αύξηση του ποσοστού των ΑΝΕΛ. Χρησιμοποιούν όλα τα ανήθικα μέσα, τις γκρίζες/ μαύρες διαφημίσεις, την παραποίηση δηλώσεων και προγραμμάτων, χρησιμοποιούν διαπλεκόμενους εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους. Δεν έχουν ιερό και όσιο, είναι αδίστακτοι και καιροσκόποι, νοιάζονται μόνο για την εξουσία. Θέλουν να διαλύσουν πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα.

    Τι θέλουν ; Να μην έχει αυτοδυναμία ο Σύριζα, να μη μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ, για να προκαλέσουν ΧΑΟΣ και νέες εκλογές. Μετά τη Χρυσή Αυγή ( της οποίας τα στελέχη φυλάκισαν, αναιτιολόγητα σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο ), μετά την ανήθικη προσπάθεια διάλυσης των ΑΝΕΛ με "ανταλλάγματα" που δόθηκαν σε "ανεξάρτητους" βουλευτές προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ, μετά τους εκβιασμούς, την κινδυνολογία, τη προσπάθεια διάλυσης των Τραπεζών και της ΕΘνικής Οικονομίας από ψευτοπατριώτες, τώρα, σήμερα, ισχυρίζονται ότι θα κάνουν το κάθε τι για να μη κυβερνήσουν τα κόμματα που θα ψηφίσει ο λαός την Κυριακή.

    Καλούνται οι δημοκρατικοί, οι φιλελεύθεροι Έλληνες να καταδικάσουν στη κάλπη τα συνταγματικά παραστρατήματα της αλλοιωμένης ΝΔ. Χρέος όλων είναι να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν μαζικά, πια, τον Σύριζα, τους ΑΝΕΛ και όποιο άλλο κόμμα θέλουν, τα οποία με λύσσα πολεμούν τα ακραία στελέχη που κατέλαβαν και διέλυσαν την ΝΔ και την μετέτρεψαν σε φορομπηχτικό μηχανισμός διάλυσης της μεσαίας τάξης. Κάτω τα χέρια από τις εκλογές ! Κάτω τα χέρια από την Δημοκρατία ! Ο λαός δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται ! Κάθε ψήφος στη ΝΔ του κ. Σαμαρά και του κ. Βορίδη είναι ένα βόλι στη καρδιά του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, της Οικονομίας, των Ελλήνων γενικότερα. Ουδέποτε πολιτικό κόμμα, μετά τη δικτατορία, δεν έπεσε τόσο χαμηλά όσο η σημερινή ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση