GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενώπιον του ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο 57χρονος Χριστόδουλος Ξηρός, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνω...


Ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο 57χρονος Χριστόδουλος Ξηρός, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα ευρήματα στο σπίτι, όπου διέμενε, στην Ανάβυσσο. Ο βαρυποινίτης «Μανώλης» της 17Ν δεν προτίθεται να δώσει ουσιαστική
απολογία, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Φραγκίσκος
Ραγκούσης. Ο ίδιος άλλωστε ο Ξηρός, καταζητούμενος επί έναν χρόνο ως
δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της
Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως
όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του
ζητήσουν τον λόγο.
Οσον αφορά τη μυστηριώδη γυναίκα που απεικονίζεται στην ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου, πρόκειται για μία 22χρονη, η οποία από καταγραφές σε κάμερες παρακολούθησης έχει ταυτοποιηθεί να κινείται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και στην Ανάβυσσο.
Αυτη τη στιγμή γίνονται έρευνες σε διαμέρισμα στο Λουτράκι που κατά πληροφορίες είχε νοικιάσει η 22χρονη μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Επίσης έρευνες γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είχε γνωριστεί το καλοκαίρι με τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δειγματοληπτικούς ελέγχους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ η πρώτη εικόνα δείχνει ότι τα 8 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι που νοίκιαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι καθαρά. Επίσης όπως έγινε γνωστό πριν λίγο είναι καθαρό το όπλο που είχε πάνω του ο τρομοκράτης την ώρα της σύλληψης.
Για τι διώκεται ο Ξηρός
– Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
– Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.
– Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
– Πλαστογραφία
– Παραβίαση περιοριστικών όρων
– Παράνομη οπλοφορία
Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση