GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών

Τα… φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών πέταξαν για τελευταία φορά το βράδυ της Παρασκευής από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας...


Τα… φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών πέταξαν για τελευταία φορά το βράδυ της Παρασκευής από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Χαράλαμπος Παναγιώτου και συγκυβερνήτης ο Θεόδωρος Χατζαντωνάς.
Βαθιά συγκινημένοι και οι δύο, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα και οι επιβάτες, δήλωσαν υπερήφανοι που εργάστηκαν στην εταιρεία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας επάνω. Δύσκολη στιγμή για εκείνους όμως ήταν όταν ανακοίνωσαν στους επιβάτες της πτήσης ότι η εταιρεία κλείνει. Οι τελευταίοι «χειροκρότησαν, έκλαψαν, συγκινήθηκαν».
Ο κυβερνήτης μάλιστα τόνισε ότι «πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδηση μου και ήρεμος ότι παίρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 67 χρόνια ασφαλή. Αυτή ήταν η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες. Εύχομαι να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση, αλλά από τη δική μας πλευρά κάναμε το καθήκον μας».
Ανέφερε, επίσης, ότι «κανένας από την κυβέρνηση επίσημα ή την εταιρεία, δηλαδή τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν επικοινώνησε» για να τους ανακοινώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το κλείσιμο της εταιρείας. Όλα τα μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είπε και σημείωσε ότι «έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί για το κλείσιμο της εταιρείας επίσημα, από κάποιους ιθύνοντες, κάτι που δεν έγινε. Ωστόσο, και επίσημα να το πληροφορούμασταν, η αντίδραση θα ήταν η ίδια, δηλαδή πάλι θα κάναμε τη δουλειά όμως όπως έπρεπε, έστω και αν ήταν η τελευταία πτήση,
έστω και αν ήταν η τελευταία ώρα», ανέφερε.
Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Θεόδωρος Χατζαντωνάς δήλωσε ότι «με βαριά την καρδία κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, παρκάραμε 67 χρόνια ιστορίας, δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Εύχομαι να ξαναδούμε το αγρινό, τις Κυπριακές Αερογραμμές να ξαναπετούν έστω και σε άλλη εταιρεία», είπε.
Εξήγησε ακόμα ότι «υπήρχε η υπόνοια για κλείσιμο της εταιρείας προτού φύγουμε από τη Λάρνακα, το πληροφορηθήκαμε όταν φτάσαμε στην Αθήνα, ότι δηλαδή η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν αρνητική και ότι έπρεπε να κλείσει η εταιρεία. Το πλήρωμα, συνέχισε ο κ. Παναγιώτου, «επαγγελματίες όπως ήταν, συνέχισαν να κρατούν τον επαγγελματισμό τους ψηλά, τα επίπεδα ασφάλειας ψηλά μέχρι και την τελευταία στιγμή που αγγίξαμε το έδαφος στη Λάρνακα».
Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενός επιβάτη από την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.


Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση