GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις δηλώσεις Ντράγκι

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προκάλεσαν οι δηλώσεις Ντράγκι στην Αθήνα, καθώς τα κομματικά επιτελεία ερμήνευσαν δι...


Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις δηλώσεις Ντράγκι

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προκάλεσαν οι δηλώσεις Ντράγκι στην Αθήνα, καθώς τα κομματικά επιτελεία ερμήνευσαν διαφορετικά τα όσα είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κινδυνολογία.
"Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της "ποσοτικής χαλάρωσης" στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ" τονίζει.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη επεσήμανε ότι "χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης για το υφιστάμενο πρόγραμμα, θα είμαστε αποκλεισμένοι από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή έως ότου κλείσει η αξιολόγηση".
"Η ιστορική απόφαση της Ευρώπης, που ανακοίνωσε ο κ. Ντράγκι και που προσφέρει ρευστότητα πάνω από ένα τρις ευρώ, θα δώσει μεγάλες ανάσες σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Είναι κάτι για το οποίο η Κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά, έχουμε εργαστεί εδώ και καιρό.
Θα πάρει, όμως, η Ελλάδα μερίδιο από αυτό το γιγαντιαίο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας μας; Ή θα χάσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία; Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ το λέει καθαρά. Χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σε ένα μήνα, τέλη Φεβρουαρίου, θα είμαστε αποκλεισμένοι. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή, όσο δεν κλείνει με επιτυχία αυτή η αξιολόγηση.
Άρα ενώ η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία. Διότι ούτε το πρόγραμμα δέχεται, ούτε στην αξιολόγηση θα προχωρήσει, ούτε και τους κανόνες αναγνωρίζει. Αλλά και ούτε καν κατάλαβαν, όπως φαίνεται από τη σημερινή τους ανακοίνωση, το τι ακριβώς συνέβη.
Είναι ώρα Εθνικής ευθύνης. Κάναμε τεράστιες θυσίες, για να φτάσουμε έως εδώ. Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελική επιλογή ανήκει ασφαλώς στην κρίση του Ελληνικού λαού", σημείωσε.

1 σχόλιο

  1. Πατριωτες η Πατριδοκαπηλοι;!
    Αυτες οι εκλογες ειναι ενα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ποσοι ΜΑΛΑΚΕΣ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΦΕΛΛΟΙ- ΗΛΙΘΙΟΙ- ΣΚΑΤΑΤΖΗΔΕΣ -ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ- υπαρχουν (;!) ακομα σε αυτη τη χωρα που ανεδειξε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ και ποσοι ειναι οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ - ΣΟΒΑΡΟΙ- ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ- ΑΞΙΟΙ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ- ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ- ΠΑΤΡΙΔΟΛΑΤΡΕΙΣ !!!
    Η πρωτη κατηγορια ασφαλως θα δωσει ψηφο στο παστοκ, ΝεαΔουλεία, Ποτανι, οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ θα ψηφισουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και ΣΥΝΕΧΙΣΗ της πορειας της Ελλαδας μας!
    Μη φοβαστε καμια καριολα αγορα, καμια κοντοχοντρη πατσαβουρα Μερκελ, κανενα πουστη που λενε για "συμφωνημενα":
    ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ μας και
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
    σε οποιον αρεσει,
    αλλοιως η Ευρωπη θα σβησει μαζι με την Ελλαδα που την γεννησε!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ: Αποδειξτε οτι οι ΣΟΦΟΙ ειμαστε περισσοτεροι απο τους πατριδοκαπηλους, για να μπορουν τα παιδια μας να εχουν μελλον ΕΔΩ και οχι στη ξενητεια!
    Την Κυριακη θα το δουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση